EUPV Borriana exigeix una disculpa del govern local i que es deixe de censurar les lectures que es poden o no es poden fer a la Biblioteca Municipal

Poc ha tardat l’ultradreta de Borriana a imposar la seua visió intolerant i sectària. Com sol passar a tot partit totalitarista, la cultura és una de les primeres víctimes de la seua política retrògrada. Estos dies hem vist com el regidor de Cultura, Jesús Albiol, ha intentat segrestar diverses publicacions editades en llengua pròpia per considerar-les “pancatalanistes”. Com no ha pogut endur-se-les de la biblioteca municipal, ha decidit cancel·lar la subscripció a diversos còmics.


Des d’Esquerra Unida li recordem al senyor regidor de Cultura que la censura previa està expressament prohibida a l’article 20 de la Constitució Espanyola de 1978 i només es pot practicar amb una resolució judicial ben justificada, cosa que sembla que el regidor desconeix o, pitjor encara, es passa per l’arc del triomf donat que els drets constitucionals i els Drets Humans no semblen importar-li molt a aquest senyor i el seu partit.

Per això des d’Esquerra Unida Borriana reclamem una rectificació i una disculpa formal del regidor i de l’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, que encara no s’ha pronunciat davant aquest atac a la cultura. D’igual forma, els exigim que tornen a subscriure la Biblioteca municipal a les publicacions censurades arbitràriament pel senyor Albiol, per a que els veïns i veïnes de Borriana, si així ho volen, puguen trobar publicacions tan “perilloses” com Camacuc, Cavall Fort o El Temps entre altres.


El coordinador local d’Esquerra Unida Borriana ha volgut assenyalar el perill que suposa deixar la política en mans de “talibans ideològics com el senyor Albiol, que anteposa la seua manera de veure el món als drets de tots i totes. Si un usuari de la biblioteca vol llegir Camacuc, La Razón, la Biblia, el Corà, els còmics de Marvel o les Meditacions de Marc Aureli, els ha de poder trobar a la seua biblioteca sense que ningú tinga dret a dir-li qué ha de llegir o no. La Biblioteca i en general l’Ajuntament de Borriana, és un patrimoni de tots els veïns i veïnes del poble sense distinció de color, raça, ideologia o religió i ens sembla lamentable que una persona s’atorgue el dret a censurar, la qual cosa és totalment totalitària i contraria al pluralisme polític. Volem una disculpa, que es tornen a rebre a la Biblioteca municipal les publicacions censurades i que mai més es torne a produir una situació tan vergonyosa com la provocada per aquest regidor d’incultura”, ha assenyalat Cristian Veses, coordinador local d’EUPV Borriana.

Related Articles

Back to top button