Esquerra Unida Sant Vicent del Raspeig denuncia la falta de sanitaris en Atenció Primària

Assistim a una inacció per part del govern del Sr. Mazón (PP/VOX) pel que fa a donar solucions al problema de la Sanitat Pública, problema que afecta la majoria de la ciutadania santvicentera. El menyspreu de Mazón per l’Atenció Primària cada vegada és més evident.

La necessitat de professionals sanitaris en Atenció Primària representa un dels grans problemes de tot el Sistema Nacional de Salut.

El nostre municipi, Sant Vicent del Raspeig, també sofreix aquest problema a l’estiu i a l’hivern, a l’estiu per les vacances dels sanitaris i a l’hivern per l’augment de la grip i altres virus.

Cal tenir el rostre de formigó perquè el PP i VOX, govern del País Valencià, que són els qui tenen l’obligació i la competència en Sanitat, pretenguen eludir la seua responsabilitat. I molt més sent la dreta la que va promoure l’afebliment de la Sanitat Pública per a la seua privatització.

A Esquerra Unida som partidaris de la descentralització, i és la Conselleria de Sanitat del País Valencià la que coneix als seus professionals i sap de les mancances dels centres de salut que tenim al territori, per això hauria de fer ús de les seues competències en matèria de gestió dels serveis sanitaris, posant els mecanismes que siguen necessaris per a garantir una correcta dotació dels centres sanitaris durant tot l’any.

Hem d’exigir-los, des de les administracions públiques, que complisquen amb les seues obligacions i que el govern PP/VOX treballe perquè la qualitat de la nostra sanitat no disminuïsca i deixe de tirar pilotes fora, culpant a uns altres de la seua incapacitat per a gestionar aquest servei tan important per a tots i totes.

Esperem que el Govern de Mazón no imite a la seua homòloga en la Comunitat de Madrid, que segons dades del 2022, últim any liquidat, és la que menys recursos per càpita ha dedicat a la Sanitat. Ja que les retallades, la falta de dedicació al públic i el va desviar de recursos a la sanitat privada, convertirà a la Comunitat Valenciana en la pitjor Autonomia en matèria de Sanitat.

Related Articles

Back to top button