Guanyar Alcoi demana al govern que no s’externalitze el servei d’educació ambiental

Al Pla Integral de Residus dictamina que l’Ajuntament d’Alcoi ha de disposar de 4 professionals per a desenvolupar l’educació ambiental a Alcoi. Amb la finalització del contracte de les tres professionals que disposava l’Ajuntament el govern pretén externalitzar aquest servei

Durant el curs 2023-2024 un total de 6.270 escolars han rebut educació ambiental amb un total de 23 activitats diferents, desenvolupant diferents tallers temàtics sobre el reciclatge, el canvi climàtic i les seues conseqüències, flora i fauna del nostre entorn, energies alternatives, horts urbans, entre altres. Des de la plataforma ciutadana consideren que “els tallers i activitats són imprescindibles per a conscienciar a la població i educar en el respecte i cura cap a la natura, per tant és imprescindible que l’ajuntament compte amb personal adequat per a desenvolupar esta tasca com s’ha estat fent fins ara” assegura el portaveu de Guanyar Alcoi, Sergi Rodríguez.

El Pla Integral de Residus marca que l’Ajuntament d’Alcoi ha de disposar de 4 professionals per a desenvolupar l’educació ambiental a la població d’Alcoi. El passat 30 de juny va finalitzar el contracte de les 3 treballadores contractades directament des de l’Ajuntament, ja que el govern d’Alcoi ha optat per externalitzar aquest servei. Des de la plataforma ciutadana creuen que “si la idea és anar recuperant serveis, externalitzar els que ja es gestionen directament i, amb èxit, des de l’Ajuntament és fer un pas enrere; i no estem disposats a fer que es faça cap mena d’endarreriment. Per este motiu, hem demanat al govern que reconsidere l’externalització d’este servei, ja que, a més amb l’externalització no s’assegura que les treballadores estiguen contractades a jornada completa així com marca el decret” puntualitza Rodríguez.

“En definitiva, amb este canvi, ja no sols perdem el full de ruta de la recuperació de serveis i l’aturada de les privatitzacions i externalitzacions sinó que a més pagarem més per un servei més precari i amb una conseqüent reducció de l’activitat d’educació ambiental de la ciutat” conclou Rodríguez.

Related Articles

Back to top button