PER QUÈ NO UN PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA?

Des d’Esquerra Unida Biar en primer lloc volem felicitar els biaruts i biarudes pel seu esforç i responsabilitat en para els peus a la pandèmia generada per la Covid-19 i que venim patint des de fa poc més d’un any. Gràcies al seu esforç des de fa un mes Biar figura com a municipi “free Covid”, sense l’aparició de cap nou cas. Tot i això no podem baixar la guàrdia perquè el virus continua entre nosaltres.

En segon lloc volem manifestar la defensa que sempre s’ha fet des d’Esquerra Unida de la participació ciutadana, ja que els veïns i veïnes són les destinatàries de les polítiques locals que es fan des de l’Ajuntament i han de ser qui decidisquen sobre els aspectes que es porten avant des de l’administració. És per això que volem lamentar que no s’haja portat a terme un procés de participació ciutadana per escollir per part del veïnat quin element s’hauria d’instal·lar a la nova rotonda construïda a l’avinguda d’Alacant.

Segons es va informar en l’últim plenari ordinari de l’Ajuntament s’instal·larà un escut de Biar, que donarà la benvinguda a veïnat i visitants, però entenem que amb la participació es podrien haver proposat altres fets significatius per al poble, com ara els treballadors i treballadores de la indústria, els llauradors, els i les nostres majors, les sanitàries o sanitaris, o simplement aquelles persones que se’n van haver d’anar del poble a buscar millors oportunitats lluny de la terra que els va veure néixer, entre altres propostes que seria viable portar avant.

Finalment, des d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) volem tornar a posar èmfasi en la necessitat de fer partícip al poble de les decisions que l’afecten mitjançant els processos participatius, i no limitar-nos a donar la democràcia per donada i que aquesta es limite a votar cada quatre anys.

Related Articles

Back to top button