Guanyar reclama informació sobre el pes del Sareb al parc immobiliari alcoià

Una simple cerca als webs de les immobiliàries permet observar un important nombre d’immobles en mans de bancs

L’ordre de desallotjament rebuda pel centre social Cals Flares ha visibilitat, segons Guanyar Alcoi, una realitat que ha de ser analitzada perquè intervé clarament en la configuració de les possibilitats d’accés a l’habitatge de la població alcoiana. Es tracta del nombre d’habitatges que es troben en mans dels bancs, en este cas concret del Sareb.

De fet una cerca simple i ràpida pels diferents portals immobiliaris que operen a la nostra ciutat ens ajuda a posar volum a esta situació. Per exemple, al portal Idealista –un dels més importants- estem parlant de 41 habitatges i 15 solars (on abans hi havia habitatges) al centre de la ciutat que pertanyen a entitats bancàries o 18 al barri de Santa Rosa. No obstant això, al diagnòstic elaborat per l’Observatori Municipal de l’Habitatge no apareix cap dada al respecte. Un fet que a la plataforma li resulta molt estrany, perquè segons el volum de cases que pertanyen a les entitats financeres es pot condicionar moltíssim l’accés de la ciutadania a un habitatge digne.

Per a Guanyar seria imprescindible conéixer esta situació i així ho reclamaran als òrgans municipals pertinents. Segons el regidor de la plataforma municipalista Pablo González: “creiem que com a ciutadania tenim dret a conéixer si són els bancs els que tenen els edificis més deteriorats o si estan rebent i responent als requeriments de rehabilitació dels desperfectes dels diferents immobles que tenen a la seua bossa. Estem segurs que tot respondrà a la normativa vigent i que no trobarem cap problema. Per això també estem segurs que com a poble ens convé una total transparència al respecte i que el govern de Toni Francés respondrà com cal.”

Suport a Cals Flares

Guanyar Alcoi ha volgut reiterar el suport a Cals Flares, tal com se’ls va transmetre des del primer moment de conéixer els problemes als quals s’enfrontava. L’autogestió social i cultural és un element fonamental per a construir la consciència cívica d’una societat. Cals Flares necessita continuar la seua activitat amb la normalitat que les i els seus membres decidisquen, sempre amb respecte pels valors ideològics que els sustenten.

I en este sentit Guanyar Alcoi anima a la ciutadania a assistir el dia 28 de novembre a la manifestació que el col·lectiu ha convocat.

Related Articles

Back to top button