Esquerra Unida recorda a la ministra Montero que l’infrafinançament és un problema “real, urgent i greu”

 

Rosa Pérez Garijo: “No podem consentir que se’ns continue penalitzant en el repartiment de recursos. I molt menys, en el context d’aquesta pandèmia”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha recordat a la ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero que “l’infrafinançament a què està sotmés el País Valencià és un problema real, urgent i greu per a la ciutadania valenciana. Comptar amb menys recursos que els que ens corresponen ens dificulta, per exemple, disposar dels serveis i dels mecanismes que les valencianes i els valencians necessiten per donar resposta a l’actual crisi sanitària en les millors condicions possibles”.

Montero ha afirmat aquest matí al Congrés dels Diputats que el problema del repartiment desigual de finançament a l’Estat espanyol és un problema inventat que no existeix. Davant aquestes declaracions, Pérez ha mostrat la seua “perplexitat i decepció” i ha demanat una rectificació, ja que segons explica, “que a hores d’ara una ministra socialista d’Hisenda encara no haja estat capaç d’assimilar la injustícia i el greuge que patim les valencianes i els valencians, vol dir que no s’està avançant com caldria per resoldre aquest problema estructural”. 

Rosa Pérez remarca que aquestes afirmacions han estat pronunciades en el marc d’un debat al voltant del repartiment dels recursos per a fer front a la crisi de la Covid-19, el que encara agreuja més la postura adoptada per la ministra: “Mentre el País Valencià està fent tots els esforços possibles i més per respondre a la crisi amb menys recursos financers que la resta, i mentre el govern valencià continua treballant incansablement per combatre la crisi social i econòmica que se’n deriva de la pandèmia, ens trobem a una ministra que no només ens nega els recursos que ens pertoquen, sinó que a més sosté que aquest greuge és un invent. No podem consentir que se’ns penalitze, que se’ns continue penalitzant, en el repartiment de recursos. I molt menys, tractant-se d’una situació tan greu com aquesta pandèmia”. 

Related Articles

Back to top button