Esquerra Unida mostra la seua satisfacció per la condemna a l’expresident de la Diputació de València, Alfono Rus, pel cas Taula.

La denúncia presentada per Rosa Pérez Garijo l’any 2014, quan era Diputada Provincial d’EUPV, ha estat clau perquè l’expresident provincial del Partit Popular siga condemnat a 5 anys de presó pels delictes continuats de malversació en concurs amb prevaricació i falsedat documental.

València, 17 de novembre de 2023.

Esquerra Unida del País Valencià celebra la decisió de l’Audiència Provincial de València per la condemna de 5 anys de presó a Alfonso Rus i Marcos Benavent. El cas “Taula” va traure a la llum les contractacions irregulars que l’expresident de la Diputació de València feia, a través de l’empresa pública Imelsa, de “zombis”, persones contractades que mai van aparéixer pels seus llocs de treball.

La coordinadora i denunciant del cas Taula, Rosa Pérez Garijo, ha mostrat la seua satisfacció “per la sentència que hui ha condemnat a Rus a 5 anys de presó. Han passat més de 9 anys d’ençà que vaig interposar la denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció i ha estat un camí no exempt de dificultats. Dificultats que sempre comporta denunciar la corrupció i que posa damunt la taula, una vegada més, el treball d’Esquerra Unida del País Valencià, des de les institucions i en favor de les polítiques públiques i que els diners dels valencians i les valencianes es destinen a millorar la vida de la ciutadania i no a omplir les butxaques d’aquells que estan en política, precisament, per omplir-se-les”, ha declarat.

Rosa Pérez Garijo va sofrir 5 querelles arran d’interposar la seua denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció i ha patit la persecució política d’alguns dirigents del PP, entre ells el mateix Rus que al gener d’aquest any va amenaçar la coordinadora d’EUPV amb declaracions pròpies de la màfia i no d’un polític respectat: “Ojo, ahora que no estará aforada, ahora iremos a por ella, no se irá de rositas”. La direcció d’EUPV va mostrar aleshores el seu suport a la coordinadora i exconsellera amb un comunicat que feia palés el compromís de l’organització en la lluita contra la corrupció i la defensa de l’interés públic per sota de les pràctiques corruptes de determinats partits i dirigents polítics.

Malauradament, durant anys, el País Valencià ha estat l’epicentre de la corrupció amb determinats representats públics del Partit Popular que han pervertit les institucions valencianes.

Related Articles

Back to top button