Defensar la causa Palestina posant el focus de la pressió social en el Govern d’Espanya i en les mesures que pot i deu prendre contra Israel

Dissabte passat 04 de novembre, Esquerra Unida del País Valencià va celebrar en la seua seu central del carrer Borrull, en la capital del Túria, un important acte públic en suport als 75 anys de resistència Palestina, que va comptar amb la intervenció de l’eurodiputat d’Izquierda Unida Manu Pineda, al costat del diputat de Sumar en el Congrés Nahuel González i la Coordinadora d’EUPV Rosa Pérez.

L’acte, inicialment previst per a les dotze del migdia abans de convocar-se una nova manifestació en suport al poble palestí, va haver d’avançar el seu horari per a poder assistir a aquesta. Malgrat l’advers que pot suposar realitzar un acte un dissabte a les deu del matí, més de mig centenar de persones van secundar la convocatòria.

L’objectiu principal de l’acte va ser commemorar els 75 anys de lluita contra l’ocupació, el genocidi i l’apartheid de Palestina, a més de condemnar enèrgicament la massacre que aquestes setmanes està duent a terme el Govern sionista d’Israel contra el poble civil palestí.

Rosa Pérez, Coordinadora d’EUPV, va donar principi a l’esdeveniment manifestant la posició històrica i indestructible del conjunt d’Esquerra Unida de suport a la causa de Palestina, fent una crida a la militància de l’organització a seguir en primera línia de lluita contra la barbàrie sionista.

Per part seua, Nahuel González, diputat del Grup Plurinacional Sumar en el Congreso, des de la mateixa posició política, va reclamar al Govern d’Espanya mesures més contundents contra Israel per la via diplomàtica, com a eix indispensable per a pressionar a Israel i aconseguir un alt al foc immediat. Així mateix, va posar totes les eines al seu abast en el Congrés al servei de la causa Palestina i de la pau.

Finalment, l’eurodiputat d’Izquierda Unida Manu Pineda, va tindre la intervenció més dilatada de la jornada. Pineda ha militat històricament en l’activisme de la causa palestina i va estar vivint durant diversos anys en els territoris ocupats, la qual cosa li aporta un coneixement de causa valuosíssim per a comprendre la duresa i la realitat que Palestina pateix. En una clara aposta per la pau, va condemnar els recents atacs de Hamàs contra civils israelites, sabent que aquests no van ser un fet aïllat, sinó que formen part d’un conflicte que oprimeix a Palestina des de fa 75 anys ja. En eixe sentit, l’enèrgica condemna contra el Govern sionista d’Israel per massacrar a desenes de milers de civils palestins va centrar la intervenció. El seu enfocament històric dels fets, va ajudar a dilucidar les causes i conseqüències del que ara està succeint. L’eurodiputat va demanar posar el focus de pressió en les institucions, des de cada Ajuntament i govern autonòmic, fins al Govern d’Espanya i la mateixa Unió Europea, entenent que existeixen mecanismes de pressió internacional que han d’activar-se fins a obligar a Israel a detindre la massacre i que rendisca comptes davant la justícia internacional.

Una màxima va sobrevolar tot l’acte: “Res del que passa en el món ens és alié”. I amb ella, va finalitzar l’esdeveniment per a donar pas a una marxa cap a la manifestació unitària que hi havia convocada per moviments socials i sindicals. Una vegada més, la presència d’Esquerra Unida va ser notable, amb pancarta, banderes i un nodrit grup de militants i simpatitzants que va recórrer els carrers de València al costat de milers de persones, clamant per l’alto-el-foc, la pau i la llibertat per a Palestina.

Related Articles

Back to top button