Esquerra Unida rebutja l’ERTO a l’EMT de València i insta els ajuntaments a adaptar la mobilitat a la crisi sanitària

Estefania Blanes: “La prioritat per a la gestió del transport públic ha de centrar-se en posar-lo al servei de les necessitats pel Covid-19”

La diputada d’EUPV i síndica adjunta del grup parlamentari d’Unides Podem a les Corts, Estefania Blanes, ha manifestat el rebuig de l’organització a l’ERTO que ha anunciat l’Empresa Municipal de Transports de València com a conseqüència de la crisi sanitària pel Covid-19: “Des d’Esquerra Unida ens oposem frontalment a qualsevol retallada que s’efectue a les empreses públiques, especialment en una qüestió bàsica i essencial com el transport urbà. I fem costat completament a tot el que ha expressat el comitè d’empresa d’EMT, que no accepta la negociació ni la imposició de cap ERTO”.

Una vegada conegudes les propostes que l’esmentat comitè d’empresa ha aprovat per unanimitat per elevar a la direcció de la companyia pública, Blanes remarca que “els mateixos treballadors i treballadores s’han prestat a trobar les solucions necessàries per a què ningú haja d’anar a l’atur, des de cobrir serveis que fan actualment empreses subcontractades, fins a a aportar jornades pròpies de la plantilla. L’ERTO, així, es revela com una mesura que trobem totalment injusta”.

De qualsevol forma, Estefania Blanes remarca que Esquerra Unida està impulsant ajustos en el servei de transport públic a tots els ajuntaments: “Hem elaborat un document que recull una sèrie de mesures que poden prendre’s a nivell municipal per fer front a la crisi sanitària, i entre elles es troba la d’adaptar els serveis de mobilitat. S’haurien d’estudiar reajustos d’horaris per garantir el trasllat dels treballadors i treballadores als seus llocs de feina, als polígons o a les grans empreses, cobrir els trasllats del personal sanitari… En definitiva, redissenyar la mobilitat en base a les circumstàncies de la crisi. Però mai en detriment dels drets de les treballadores i els treballadors, i molt menys de les seues ocupacions”.

Related Articles

Back to top button