EU-ALZIRA LAMENTA LA INVOLUCIÓ EN LES POLÍTIQUES DE TREBALL I DE RESCAT D’ALLÒ PÚBLIC EN EL GOVERN ALZIRENY

EU-Alzira lamenta el retrocés que s’està patint amb el nou govern de Compromís i PSOE en matèria de treball, amb la retallada amb més de 200.000 euros i que afecta a quasi 15 joves del pla d’Ocupació t’Avalem respecte als dos anys anteriors, i també el posicionament de l’Ajuntament de no avançar més en el procés de rescat de sectors públics, com ara el de la recollida del fem, i continuar la seua privatització.

Segons ha manifestat Ivan Martínez, exregidor d’EU: “cal recordar que l’Ajuntament on formava part EU, i dirigia les polítiques de Funció Pública, es van poder garantir i millorar les condicions de més de 60 llocs de faena amb els 4 serveis municipalitzats (Alzira Ràdio, Instal·lacions Esportives municipals, neteja d’escoles i edificis de l’Ajuntament i les Escoletes Infantils Municipals d’Alzira). Això han permés un estalvi de prop de 150.000 euros anuals en el servei de neteja o de 75.000 en les escoletes infantils, i es van eixamplar els serveis de la ràdio i la piscina coberta municipal, amb més abonats, subvencions i una millora substancial de les instal·lacions. A més a més, ha contribuït a cobrir més places públiques, amb transparència i objectivitat (només amb els dos directius privats nomenats discrecionalment, substituïts amb dos funcionaris públics es va estalviar 10.000 euros en la ràdio i la piscina). S’ha de dir que en front dels litigis de l’anterior delegació de govern, en mans del PP, l’actual marc legislatiu amb la Llei de Contractes de l’Administració Pública (2017) sí ha permés plenes garanties per a les municipalitzacions i avala l’argumentació legal de l’Ajuntament. Sense anar més lluny, en l’última municipalització en 2019 de les escoletes no hi ha hagut cap contenciós ni recurs.”

Des d’EU volem anunciar que es presentarà una moció al ple, per a què siga tramesa a Compromís i PSOE i reconsideren la seua decisió, i poder crear les condicions necessàries per dur a terme una empresa pública i poder municipalitzar serveis urbans que són un clar regal per a grans empreses (com ara la del fem, amb una contracta que abasta fins els 3 milions d’euros anuals i que es vol prorrogar ni més ni menys que per 10 anys; o el de parcs i jardins). Cal dir que EU, a més d’impulsar 4 municipalitzacions, va deixar una assignació pressupostària per crear una empresa pública de gestió de grans serveis públics i un estudi preliminar fet des de Funció Pública. Instem l’Ajuntament a continuar amb la llavor de canvi real que van suposar aquestes polítiques, de millora de la qualitat del servei, de les condicions laborals de les treballadores i treballadors i, en definitiva, de patrimoni de totes i tots els alzirenys per no deixar-lo en mans de grans beneficis d’empreses privades.

Related Articles

Back to top button