ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ CRIDA A LA UNITAT D’ACCIÓ I A LA MOBILITZACIÓ CONTRA EL GOVERN DE PP I VOX

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) va celebrar ahir dimecres 26 de juny un Consell Polític Nacional (CPN) extraordinari i urgent per marcar la seua línia de treball immediata després dels resultats de les eleccions europees, on s’ha produït un avançament de la dreta i l’extrema dreta.

El document, aprovat pel màxim òrgan de direcció d’EUPV, serà traslladat a les bases a través de les assemblees locals i comarcals d’arreu del País Valencià a partir del setembre, en un exercici de democràcia interna i participativa que reflectirà el sentir de la militància de l’organització i servirà, també, de full de ruta pel que fa a futures confluències amb altres organitzacions d’esquerres del País Valencià.

D’aquesta manera, EUPV apostarà, en primer lloc, per reforçar l’organització, una tasca que la nova executiva haurà de dur endavant en els pròxims mesos i que es plasmarà en un pla de treball concret que pose en valor el treball militant i un discurs polític coherent amb els principis polítics i ideològics de l’organització. Segonament, i en la línia de la resolució aprovada per l’últim CPN, EUPV dona per superada la marca electoral SUMAR al País Valencià, i encetarà un diàleg amb les diferents forces sindicals, socials i polítiques d’esquerres, amb l’objectiu de teixir aliances en clau valenciana i enfortir l’espai de l’esquerra capaç de fer front a les polítiques neoliberals del PP i de la dreta extrema de VOX.

En paraules de Rosa Pérez Garijo, coordinadora d’EUPV “encara no s’ha complit un any del govern de la dreta i l’extrema dreta al País Valencià i ja hem retrocedit pel que fa a drets socials i democràtics, amb l’aprovació de la llei de concòrdia, la llei de transparència, la llei antifrau o la llei de llibertat educativa aprovades hui. Vivim un moment d’emergència democràtica que cal combatre a través de la mobilització social, i nosaltres com a organització tenim l’obligació de fer-los front i buscar la unitat d’acció, perquè per damunt de les organitzacions polítiques estan els drets socials, culturals i democràtics de la classe treballadora valenciana, i és a ella a qui ens devem com a organització. Hem de recuperar les institucions valencianes per al poble valencià.”

Related Articles

Back to top button