L’ESQUERRA D’ALZIRA PROPOSA SEGUIR RECOLZANT L’AGRICULTURA ECOLÒGICA I DE PROXIMITAT

Des de la coalició de l’Esquerra d’Alzira: EUPV-ERPV «proposem seguir treballant i apostant per l’agricultura ecològica, sostenible, de proximitat, així com la resta d’accions per impulsar aquest sector com hem fet en aquesta última legislatura».

Per a la coalició defensen la necessitat d’implementar polítiques actives que fomenten la creació d’ocupació digna en aquest sector. El candidat, Ivan Martínez, explica que «acabem de demanar, des de la regidoria de desenvolupament econòmic i treball, el programa d’Empleaverde 150.000€ per contractar a 150 persones aturades per a formació relacionada amb l’agricultura ecològica i productes artesans, que en un sector en expansió», a més a més, afegeix, «des d’idea s’han desenvolupat cursos de formació relacionats amb l’agricultura i amb el medi ambient i anem a continuar apostant per seguir treballant en aquesta línia». També, es van a contractar a 8 persones durant 6 mesos mitjançant el programa Fem Ocupació, 120.000€ per a persones aturades del sector de la construcció i diversos. I, amb el programa EMCORA, 500.000€ per a contractar a 86 aturats i aturades del sector agroalimentari.

A més, des de l’Esquerra d’Alzira volem continuar apostant per un altre model de ciutat, ja que hi ha alternatives i potencial per formar en sectors agrícoles, mediambientals, innovadors. «Seguirem recolzant les iniciatives com la del mercat ecològic dels dimecres i habilitant més parades al mercat d’abastos per a productors ecològics», diu Martínez.

Per a la coalició, la importància de l’agricultura ecològica no és sols evitar la contaminació i l’impacte mediambiental sinó que s’aposta per un consum sostenible i per uns productes saludables. Així mateix s’ha treballat des de l’Ajuntament per propiciar l’intercanvi del productes sense intermediaris «per a nosaltres ha estat molt important recolzar al xicotet agricultor i artesà propiciant una distribució directa, de tu a tu».

L’alcaldable per concloure, «destaquem la creació dels horts urbans de cultiu ecològic emplaçats a l’hort de Redal i Ros, així com el seguir netejant el terme que en aquesta legislatura s’ha duplicat el pressupost. I, sobre tot, el que ha suposat la Biosfira que ja és la tercera edició i on som ja referent en la nostra comarca sobre l’economia verda i sostenible,per un consum més responsable i saludable».

Alzira a 20 de maig de 2019

Related Articles

Back to top button