Alzira tanca la XI Setmana de l’Economia amb més de 1500 assistents

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic, Projectes Europeus i Treball i IDEA, ha tancat la Setmana de l’Economia amb més participació que en els darrers anys.Segons ha explicat Ivan Martínez, regidor responsable de l’àrea: “ha estat una setmana intensa, no sols per la participació sinó també perquè hem aconseguit consolidar els eixos temàtics dels últims anys: l’agricultura i medi ambient; l’àmbit dels emprenedors/es i els nous autònoms; el comerç local i també la col·laboració dels forners i forneres del poble amb la reganyà. Igualment, han participat els principals actors econòmics de la societat valenciana, sindicats majoritaris, pensionistes així com alguns economistes de prestigi i reconeguts pel gran públic”.

Per al regidor, aquest èxit, ha estat producte de l’impuls que ha obtingut l’agència de desenvolupament local, IDEA, una de les més importants a nivell valencià, la qual ha passat de gestionar poc més d’1 milió d’euros en el 2015 a més de 5 en el 2018. Per a Martínez, “a més de la formació també és important el servei que s’ofereix com a agència de col·locació, d’assessorament i recolzament a noves empreses. Només l’any passat des d’IDEA es van tramitar més de 330 contractes de treball, es van atendre a més de 300 autònoms i autònomes i s’han ajudat a crear 70 noves empreses en la nostra ciutat”.

Finalment, Ivan Martínez, anuncià en la cloenda de les jornades, que des de l’Ajuntament es volen posar en marxa 5 nous reptes:

1- Creació d’una oficina per a facilitar tots els tràmits que han de fer les empreses amb l’Ajuntament.

2- Arbitrar noves ajudes a la contractació, per a aquelles empreses que oferisquen llocs de treball fixes i de qualitat.

3- Eixamplar la formació a àmbits que fins ara no s’ofertaven de qualificació professional.

4- Continuar donant suport a iniciatives d’emprenedores i emprenedors i nous negocis que aposten pel comerç local amb qualitat.

5- I, per últim, abocar-nos a l’economia verda i sostenible, que és el futur per a la nostra comarca.

Related Articles

Back to top button