Esquerra Unida s’oposa a l’eliminació del segon metge en els festejos taurins

EUPV considera que des del PSPV, Ciudadanos i PP estan posant en perill la vida de la gent per motius electorals

 

La coordinadora general, Rosa Pérez Garijo, considera que “la seguretat de les persones és més important que els vots”.

 

Esquerra Unida del País Valencià ha mostrat aquest matí el seu total rebuig a la proposta de modificació que pretén eliminar la figura del segon metge en els festejos taurins. Des de la formació, consideren que aquest canvi només servirà per a posar en risc la vida de les persones que acudisquen a aquest tipus d’actes.

 

La introducció del segon metge, així com la del veterinari, en aquests festejos tan multitudinaris, va ser una proposta impulsada per Podem, recolzada pel PSPV i Compromís, que no va arribar a aplicar-se per una moratòria de dos anys aprovada per aquests dos últims partits. En paraules de la coordinadora, Rosa Pérez Garijo, que “el PSPV vulga derogar aquesta mesura just abans d’acabar la legislatura, sense que en la pràctica s’haja aplicat, demostra que és per clars motius electoralistes”.

 

EUPV està partidària d’aplicar mesures donada l’alta freqüència d’accidents que es produeixen en els diferents festejos municipals amb bous. Segons dades oficials, els “bous al carrer” es van saldar amb dos morts i 1.012 ferits en el Pais Valencià l’any 2017. A falta de noves dades del 2018 i la comptabilitat total de ferits, aquestes demostren que cada any hi ha més de 10 morts en l’estat i la majoria d’ells són al País Valencià.

 

La candidata Rosa Pérez Garijo, ha afegit que des de la seua formació no canviaran “vots per vides”. Esquerra Unida defensarà tot tipus de mesures que vagen encaminades a garantir que les festes dels municipis valencians siguen segures.

Related Articles

Back to top button