EUPV agraeix l’arribada de l’embarcació ‘Aquarius’ i mobilitzarà als seus càrrecs públics per a acollir famílies en els municipis valencians

La coordinadora general d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat l’arribada de l’’Aquarius’ com “una esperança per a les 629 persones i un exemple per a la resta d’Europa”. “La solidaritat és la tendresa dels pobles”, ha dit la màxima representant de la formació d’esquerres, qui, al mateix temps, ha realitzat una crítica al manteniment dels CIEs, la persecució a les persones migrades i la poca diligència amb les peticions de refugi i asil.

 Esquerra Unida del País Valencià s’ha sumat a les mostres de felicitat i agraïment mostrades a les administracions i institucions públiques que han oferit Espanya –i més concretament el port de València- per a rebre a l’embarcació ‘Aquarius’, després de la negativa d’Itàlia i Malta, on viatgen més de 600 persones vingudes del nord d’Àfrica. “Agraïm l’oferiment de Joan Ribó per a permetre que desembarque a València i al nou Govern central que accepte l’acolliment de les persones que es troben dins del vaixell”, ha declarat la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

D’altra banda en allò que competeix a la formació d’esquerres, la coordinadora ha afirmat que EUPV “com a organització i els seus càrrecs públics es bolcaran de ple per a assegurar que aquestes persones arriben, siguen acollides i puguen tindre un futur que els ha sigut denegat en el seu país i a Itàlia”. A més ha afegit que “impulsarem que els pobles i ciutats on tinguem representació habiliten els mecanismes necessaris per a acollir famílies, com ja vam impulsar fa dos anys la xarxa de Ciutats Acollidores on des d’EUPV vam proposar en molts municipis la seua adhesió. Aquest va ser el cas, entre molts altres, de ciutats com Alcoi o Gandia”.

Respecte a les crítiques des d’alguns partits i entitats dretanes, l’eurodiputada Marina Albiol ha afirmat que “quan una persona es llança a la mar en aquestes condicions, amb el perill que comporta, amb la incertesa de no saber què passarà… significa que en el seu país la situació és encara pitjor; que per dur i difícil que siga, millora la seua situació anterior”.

Albiol també ha recordat que des de l’Europarlament el grup de l’Esquerra Unitària Europea GUE –on es troba Esquerra Unida- ha condemnat en reiterades ocasions la fi de la política migratòria europea, consistent a pagar a països tercers per controlar les fronteres i retenir a les persones migrants en condicions infrahumanes i sense control algun; alhora que ha exigit un acolliment per part dels països europeus i ha tornat a reclamar un compromís ferm amb les polítiques d’acollida: “Volem confiar a que esta mesura no quedarà com a un gest aïllat, sinó que siga el principi d’un canvi de polítiques tant per part de l’Estat espanyol com de la resta de membres de la Unió Europea”.

Finalment, Esquerra Unida ha sol·licitat al Govern central que aprofitant aquest canvi de rumb en matèria d’ajuda humanitària, plantege el canvi de polítiques en matèria de migració acabant amb els CIEs, actuals pseudo-presons amb un funcionament opac i replet de denúncies per entitats humanitàries; el control i gestió de les fronteres on durant l’anterior Govern de Rajoy es van detectar diversos casos de devolucions en calent; o es revise el procés d’admissió de persones refugiades i exiliades que actualment és extremadament restrictiu i poc garant dels Drets Humans.

Related Articles

Back to top button