Marina Albiol reclama compensacions als arrossers perjudicats per l’acord UE-Mercosur

20180606 Pregunta arroz MercosurLa portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, demana a la Comissió Europea compensacions als productors d’arròs que es veuran perjudicats per l’acord comercial que ultima la Unió Europea amb Mercosur (Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai). Albiol ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea en què subratlla que “l’entrada d’arròs amb aranzel baix que permetrà l’acord farà que els productors locals no puguen competir en preu, perjudicant notablement a l’agricultura tradicional”.

Per a Albiol, “la UE ara sacrifica a l’arròs, com abans ho ha fet amb els cítrics després de l’acord amb Sud-àfrica. Tal i com reconeixen els propis agents negociadors europeus del conveni, per afavorir el sector automobilístic europeu s’ha de perjudicar l’agricultura tradicional, i a les autoritats comunitàries no els tremola el pols a l’hora d’abandonar al sector a la seua sort”.

La portaveu d’EU a l’Eurocambra recorda que al llarg dels darrers mesos ha estat una fórmula repetida al si de la UE: “S’estan negociant en secret i aprovant a tota velocitat molts tractats internacionals. Només quan arriba la recta final per a la seua signatura, quan tot està decidit, és quan s’informa públicament del seu contingut, i quan l’opinió pública comença a veure quines conseqüències reals tindrà per a la societat. Ara tenim un nou exemple: mentre s’aconsegueix negociar condicions favorables per al sector de l’automoció, se signen unes condicions absolutament nefastes per a un cultiu tradicional i ben arrelat al País Valencià que podria tindre les hores comptades”.

I una vegada més, Albiol denuncia la doble moral dels partits majoritaris: “De ben segur durant les properes setmanes, però sobretot quan els acords es facen efectius i l’arròs uruguaià i argentí arriben als nostres supermercats, escoltarem a dirigents del PSOE, del PP i de Ciudadanos lamentar les conseqüències de la globalització. Caldrà revisar què han votat al Parlament Europeu els seus diputats quan arriben aquests convenis al ple, perquè l’habitual és que no presenten cap oposició, com quan es va aprovar el vergonyós conveni amb el Canadà, CETA, o quan molts eurodiputats valencians van ser capaços d’aprovar el tractat amb Sud-àfrica que tant ha perjudicat el nostre sector cítric”.

Related Articles

Back to top button