EUPV demana major implicació de les administracions per a evitar incendis com el de la Marjal dels Moros

Rodríguez: “Cal ser més valents quan es governa i implantar una política eficaç de lluita contra els incendis basada en la prevenció i en la potenciació de les espècies autòctones”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, transcorreguda més d’una setmana des de l’incendi que va calcinar la Marjal dels Moros, ha exigit al Consell que es prenguen les mesures necessàries perquè no torne a succeir i per a regenerar com més prompte millor aquest espai que forma part del Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana i de la Xarxa Natura 2000. “Malgrat l’alt valor ecològic d’aquesta zona, tal com ja va denunciar ahir Acció Ecologista- Agró, continua sense tenir assignat un cabal ecològic mínim i açò és un greu problema al que ha de donar una solució urgent el govern autonòmic”, ha afirmat.

En aquest sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha denunciat que la falta d’aigua és conseqüència del desinterès de les administracions implicades en la gestió d’aquest aiguamoll i, per tant, “estem parlant d’una manca de prevenció molt greu”. Rodríguez, que ha recordat l’incendi que va assolar la Serra Calderona el passat estiu, considera urgent una forta inversió en prevenció per a dotar de més mitjos humans i materials.

“No fa falta remuntar-nos massa anys per a poder comprovar que la situació de les partides econòmiques destinades a aquesta matèria vénen llastrades des de fa ja molt temps, tant si ens referim al Govern central com a l’autonòmic i, encara que últimament s’han vist millorades, són totalment insuficients per a les necessitats existents”, ha assegurat.

En aquest sentit, David Rodríguez ha recordat que des d’EUPV “sempre hem defensat la reversió de la privatització de l’ús de les zones verdes públiques valencians i elaboració d’un nou pla forestal que recupere els seus importants valors ecològics i paisatgístics i acabe amb una situació d’abandó que els ha abocat a devastadors incendis i al despoblament rural”.

Per açò, -ha continuat- “cal ser més valents quan es governa i implantar una política eficaç de lluita contra els incendis basada en la prevenció i en la potenciació de les espècies forestals autòctones, en el manteniment dels usos forestals, sense oblidar-nos tampoc de la necessitat de reclamar la professionalització del personal de lluita contra els incendis forestals, remunerant adequadament la seua perillositat i garantint la seua labor durant tot l’any i no únicament durant la època de risc d’incendis forestals, oferint a més una segona activitat al personal de més de 55 anys per la perillositat del servei”, ha conclòs.

 

Related Articles

Back to top button