Esquerra Unida reivindica la recuperació del servei nocturn d’autobús entre Alacant i els municipis de l’àrea metropolitana

A través de la diputada Estefania Blanes, l’organització ha presentat una bateria de preguntes en Corts Valencianes per obtenir informació sobre el conflicte laboral, que porta actiu des de fa més de sis mesos. Esquerra Unida reivindica que s’arribe a un acord que satisfaça les demandes dels treballadors i les treballadores per a retornar la normalitat al servei nocturn d’autobús entre Alacant i els municipis de l’àrea metropolitana “el més prompte possible”.

Esquerra Unida, a través de la diputada en les Corts Valencianes Estefania Blanes, ha registrat una bateria de preguntes sol·licitant informació a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat sobre els aturs entre les i els conductors de les línies nocturnes d’autobús entre Alacant i els municipis de l’àrea metropolitana. L’organització reivindica la recuperació del servei “el més prompte possible”, i que s’arribe a acords que satisfacin les demandes dels treballadors i les treballadores.

El comitè d’empresa d’Automòbils L’Alcoiana va iniciar fa sis mesos aturs indefinits en els serveis nocturns de les línies 21N, 23N i 24N, que uneixen Alacant capital amb els municipis metropolitans del Campello, Sant Joan d’Alacant, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig, afectant més de 130.000 veïns i veïnes. Les i els treballadors plantegen reivindicacions com acabar amb les jornades de treball de nou hores sense tenir en compte els temps de descans, l’absència de lavabos en les capçaleres, o la falta de personal de seguretat en autobusos nocturns. Un conflicte que, de no solucionar-se, pot acabar en una vaga general de serveis.

Estefania Blanes mostra el seu suport a la plantilla de conductors i conductores, i afirma que les seues demandes són “lògiques i necessàries per a la prestació d’un servei de transport públic de qualitat. Les alacantines i alacantins no mereixen menys”. Blanes posa l’accent en la necessitat i el dret de les usuàries i usuaris al servei “no solament per qüestions d’oci, especialment pels desplaçaments laborals o per aquells que no compten amb alternatives d’horaris”.

Des de l’organització es requereix a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, com a administració competent i responsable de la prestació del servei, més informació sobre l’estat del conflicte laboral, i reivindica que s’implique en una solució que satisfaça les demandes de les treballadores i els treballadors, “perquè sembla evident que l’empresa concessionària no està fent prou”, ha afirmat Blanes.

Atès que el servei es troba pendent d’una nova licitació, l’organització d’esquerres també ha preguntat algunes qüestions relacionades amb el nou contracte de prestació de servei. Per exemple, si la conselleria té previst mantenir el servei en un sol contracte o pretén dividir-lo en dues parts perquè s’explote a través de dos operadors diferents. Sobre aquesta qüestió, Blanes ha afirmat que “compartim la preocupació de la representació sindical del servei, perquè la divisió de la plantilla de personal podria perjudicar la capacitat negociadora dels i les treballadores respecte de les empreses licitadores”.

Related Articles

Back to top button