ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ DENÚNCIA LA VIOLÈNCIA POLICIAL EXERCIDA EN UN DESNONAMENT A ALACANT.

La coordinadora de la formació d’esquerres ha qualificat l’actuació policial de “desmesurada” i s’ha solidaritzat amb l’home, de 73 anys, que ha estat desnonat, així com amb les 7 persones ferides per les forces i cossos de seguretat de l’Estat, entre les quals es trobava el regidor d’Esquerra Unida Alacant, Manolo Copé.

València a 31 de gener de 2024.-

Esquerra Unida del País Valencià ha mostrat el seu més enèrgic rebuig a l’actuació policial d’aquest matí en Alacant, que acabat amb una persona de 73 anys desnonada i amb 7 companyes i companys ferides. Entre els ferits es troba el company i regidor a l’Ajuntament d’Alacant, Manolo Copé, qui ha denunciat que “malgrat l’acord del govern pel qual es prohibeixen desnonaments a persones en situació de vulnerabilitat, aquests segueixen produint-se amb total impunitat i, en casos com aquest, amb violència policial. Per desgràcia – continua- no hi ha res paralitzat. El reial decret deixa al criteri de cada jutjat permetre o no que la persona afectada puga acollir-se a la moratòria fins al 31 de desembre de 2024, i des de finals de 2022, als jutjats d’Alacant la majoria de peticions són rebutjades. Manolo copé ha volgut agraïr al Sindicat de Barri de Carolines la seua lluita constant així com a totes les persones que s’han apropat a la convocatòria per aturar el desnonament. També, ha recordat que “la víctima d’aquesta situació és Ali, de 73 anys, que es queda sense casa”.

Per la seua banda, Rosa Pérez Garijo, coordinadora d’EUPV, ha volgut mostrar “tot el nostre suport, en primer lloc, a la persona que ha estat desnonada, ficada en el carrer en un desnonament que s’ha produït amb violència i on ha sigut ferit el nostre company, Manolo Copé, regidor d’EUPV en Alacant, i altres 6 companyes més.” Per a Pérez Garijo “això el que mostra és com es posa al servei de la propietat privada i dels interessos als cossos de seguretat de l’Estat que, ben lluny de protegir a les persones més vulnerables actuen en contra d’ells i estan per a beneficiar i protegir altres interessos.”

El diputat al Congrés per EUPV dintre del Grup Confederal de SUMAR, Nahuel Gonzàlez, ha anunciat que ja està gestionant quines accions es duran endavant per exigir al govern una resposta davant d’aquesta agressió. També s’ha solidaritzat amb “totes les persones que defenen el dret a un habitatge digne, i especialment amb la persona desnonada i les 7 persones ferides en una acció policial desmesurada”. Gonzàlez ha volgut mostrar el seu agraïment a Manolo Copé per defensar aquest dret bàsic i posar-se del costat de les persones més vulnerades.

Related Articles

Back to top button