El Govern confirma en una resposta a EUPV que va a seguir perpetuant la concessió de la finca de luxe de Xàbia que gaudeix la família de l’exministre franquista

Sixto: “Ens sembla vergonyosa l’actitud del PP que, en lloc de possibilitar que es recupere aquest espai, segueix mantenint els privilegis dels franquistes”

El diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha considerat “inadmissible” la passivitat del Govern dirigit per Mariano Rajoy després d’admetre en una resposta que no va a adoptar cap mesura per a recuperar els terrenys de Punta de l’Arenal de Xàbia i la finca de luxe que encara gaudeix la família de l’exministre franquista Mariano Navarro Rubio. En aquesta contestació s’indica que els terrenys estan subjectes a una concessió transitòria atorgada pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient mitjançant una Ordre Ministerial de 27 de juliol de 2016, així com que el reconeixement d’aquests drets transitoris s’ha produït després de comprovar que reuneixen els requisits exigits per la normativa de Costas.

En aquest sentit, Ricardo Sixto ha manifestat que aquesta resposta del PP confirma el que ja va fer en 2014, és a dir, “en aquells dies, en lloc de facilitar la recuperació pública dels terrenys, va redactar un nou reglament de la Llei de Costes que ha permès mantenir de moment el caràcter privat que la Punta de l’Arenal ha tingut des de 1959, en perllongar durant 75 anys més la concessió de tots aquells immobles construïts legalment en aqueix domini de l’Estat abans de 1988”.

Per al diputat valencià, “és completament intolerable que en l’actualitat se seguisquen permetent prerrogatives d’aquest tipus per part d’un govern central que l’única cosa que fa és posar pals en les rodes per a evitar que s’engeguen mesures que permeten a la nostra societat instaurar una normalitat democràtica”.

Sixto s’ha referit també a la situació d’abandó que pateix la finca i a la resposta que dóna el Govern sobre aquest tema. “S’indica que el manteniment dels terrenys, construccions i instal·lacions correspon al titular de la concessió, condemnant, per tant, a la seua degradació absoluta ja que els concessionaris no han fet absolutament gens per evitar la mateixa durant tots aquests anys”, ha manifestat el dirigent de la formació d’esquerres.

“És injustificable que a hores d’ara aquest espai, situat en un jaciment arqueològic d’època romana, no siga encara públic i més encara quan l’Ajuntament de Xàbia mai ha deixat de reclamar la propietat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button