EUPV demana al Congrés que es pronuncie sobre la petició feta per un dels fills del ministre franquista sobre la propietat situada en Punta de l’Arenal de Xàbia

Sixto: “Rajoy segueix mantenint els privilegis dels franquistes i açò és inadmissible”

Després de conèixer que un dels fills de Mariano Navarro Rubio, ministre d’Hisenda i Governador del Banc d’Espanya durant la dictadura franquista, pretén inscriure en el registre de la propietat mil metres quadrats del domini públic marítim terrestre de la platja de la Punta de l’Arenal de Xàbia (Alacant), el diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, ha registrat de nou una bateria de preguntes davant la Mesa del Congrés relatives al fet que el Govern central es pronuncie sobre aquesta petició, així com les mesures que té previst prendre per a evitar l’apropiació d’aqueix espai del domini públic marítim terrestre.

“Pel que sembla, reclama que es rectifique la superfície ara registrada de la Finca de Sant Rafael, l’immoble que el seu pare va construir en la dècada dels 60 en un terreny situat en aqueixa part del litoral públic i que conté, a més, un jaciment arqueològic de l’època romana”, ha afirmat Sixto, qui ha afegit que la reclamació de l’hereu del ministre de Franco sembla fonamentar-se en què entén comptar amb la utilització gratuïta i permanent d’aqueix terreny del domini públic.

No obstant açò, -ha continuat el diputat valencià- “la Llei de Costas, a més de prohibir noves edificacions en el litoral tant en domini públic marítim terrestre com en la seua zona adjacent de servitud de protecció, també prohibeix qualsevol increment del ja edificat”. En tot cas, “sent el domini públic marítim-terrestre inalienable, no s’entén ben com és possible que algú pretenga apropiar-se de mil metres de platja d’aqueixa franja litoral”.

Cal recordar que Ricardo Sixto en l’anterior legislatura ja va registrar preguntes sobre aquest tema sense obtenir resposta per part de l’Executiu de Mariano Rajoy, i fa escassament un mes va tornar a plantejar una nova iniciativa instant al Govern a recuperar aquesta finca.

Els terrenys haurien de ser un dels enclavaments costaners més valusosos de la Marina Alta gràcies a les seues espectaculars vistes a la badia de Xàbia, la roca de les seues costes i l’alt valor cultural del seu assentament sobre un jaciment romà. No obstant açò, “el PP, en lloc de facilitar la recuperació pública dels terrenys, en 2014 va modificar el reglament de la Llei de Costas i va perllongar durant 75 anys més la concessió dels terrenys, concedint més privilegis a aquesta família”.

A més, -ha continuat el dirigent de la formació d’esquerres- “s’enfronten a una degradació a marxes forçades a causa de l’existència de pasterades de ferros oxidats, pues retorçades, trossos solts de filferro amb risc per als transeünts, munts de pedres i enderrocs, pols a discreció, matolls, canyes i residus industrials”.

“Ens sembla lamentable el desinterès del Govern que segueix impedint que es recupere aquest espai que hauria de ser ja públic. Rajoy segueix mantenint els privilegis dels franquistes i açò és inadmissible”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button