Sixto demana explicacions al Govern central després de les denúncia de 39 interns del CIE de Sapadors

EUPV ja va demanar fa un any la compareixença del ministre de l’Interior per a explicar la situació d’aquest centre

Després de l’última denúncia presentada per 39 interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors davant les constants violacions de drets humans que denuncien, el diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha anunciat que, novament, va a dirigir-se al Govern central per a sol·licitar que s’atallen d’una vegada per sempre aquestes vulneracions constants. “Les denúncies sobre les condicions precàries són recurrents, no és la primera vegada que ixen a la llum, sense oblidar que fins i tot els tribunals han dit que s’han de corregir”, ha dit Sixto, qui ha afegit que, malgrat tot açò, els interns segueixen patint situacions més pròpies del tercer món”.

El diputat valencià va registrar a l’octubre del passat any una sol·licitud de compareixença del Ministre de l’Interior perquè explicara “la lamentable” situació del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors després de conèixer que aquesta instal·lació ha sigut tancada temporalment per plagues d’insectes. “Un any després encara estem esperant, per la qual cosa ens sembla encara més greu”, ha apuntat.

Cal recordar que durant la legislatura 2011-2015 van ser nombroses les ocasions en les quals el dirigent de la formació d’esquerres va exigir el tancament d’aquesta presó encoberta, així com preguntes, proposicions, interpel·lacions i mocions que ha dirigit al govern Central per les violacions de drets a la salut i a la dignitat dels interns.

“És una realitat constatada que es continua tancant diàriament en els diferents CIE´s de tota Espanya a persones simplement pel fet de no tenir papers, sense haver comès cap delicte”, ha afirmat Sixto, qui ha insistit en el desig de tancament definitiu d’un centre “que no hauria d’haver existit mai”.

Related Articles

Back to top button