Pérez: “Les condicions de 1.378 ocupacions públiques depenen d’un trànsfuga”

Pérez: “Se’ns exclou d’un lloc tan important i necessari com és la Taula General de Negociació, dotant així d’una opacitat a aquest òrgan que no beneficia als interessos ni d’aquesta institució, ni del personal de l’Administració Pública”.

La diputada d’esquerres, Raquel Pérez, ha presentat una moció al ple de la Diputació d’Alacant, perquè els grups polítics de l’oposició tinguen representació en la Taula de Negociació General i formen part de la composició de la mateixa, constituïda per a la negociació de totes aquelles matèries i condicions de treball comuns al personal funcionari, estatuari i laboral de la Diputació.

La Taula General de Negociació és un instrument indispensable a l’hora d’exercir el dret a la negociació col·lectiva, representació i participació institucional i dret de reunió, regulant així les condicions de treball de fins a 1.378 ocupacions depenents de la Diputació d’Alacant. Aquest òrgan està compost actualment per la representació de les Organitzacions Sindicals, distribuïda en funció dels resultats obtinguts en les eleccions als òrgans de representació del personal, en la qual es troben representants de SPDA, CCOO, CSI-F, STAS-IV i UGT i per representants de la Corporació de la Diputació d’Alacant. No obstant açò, d’entre els quatre partits polítics presents actualment en la Diputació d’Alacant, la Taula General de Negociació està composta únicament per representants del Partit Popular i el diputat no adscrit Fernando Sepulcre.

En les eleccions municipals de 2015 el Partit Popular va obtenir quasi 250.000 vots en la Província d’Alacant, un 29,95% del total, donant un resultat de 15 diputats provincials. Mentre que els també 15 diputats i diputades dels partits en l’oposició de la Diputació d’Alacant, representen el sentir de quasi 370.000 votants, el 44,11% dels vots. No obstant açò, declara Pérez, “se’ns exclou d’un lloc tan important i necessari com és la Taula General de Negociació, mentre que el trànsfuga Sepulcre sí té representació, dotant així d’una opacitat a aquest òrgan que no beneficia als interessos ni d’aquesta institució, ni del personal de l’Administració Pública”.

Per tot açò, el Grup d’EUPV ha elevat una moció perquè l’oposició tinga representació en aquest òrgan. Raquel Pérez considera “imprescindible que, en un acte de transparència, els grups polítics de l’oposició estiguem també representats en la Taula General de Negociació per a poder així fiscalitzar de primera mà les posicions de l’equip del govern de la mateixa manera que per a representar la diversitat ideològica i les diferents sensibilitats polítiques de la ciutadania, que actualment estan excloses”.

Show More

Related Articles

Back to top button