Albiol denuncia a l’Intergrup de Llengües del Parlament Europeu l’actitud excloent i totalitària del diputat que vol vetar Pep Gimeno ‘Botifarra’

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha remés una carta a l’Intergrup per a Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües del Parlament Europeu, denunciant les manifestacions del diputat del PP per Alacant Joaquín Albadalejo, qui ha sol·licitat el boicot als concerts que se celebraran a Torrevella per commemorar el Dia Europeu de les Llengües.

En la seua carta, Albiol recorda que la celebració d’aquest dia, impulsada pel Consell d’Europa, “precisament pretén posar en valor la diversitat lingüística, i promoure la seua preservació. Per tant, aquest diputat amb les seues manifestacions no fa altra cosa que defensar absolutament el contrari: aprofitar políticament la nostra llengua per utilitzar-la com a instrument d’exclusió i d’enfrontament polític”.

Per a Albiol, “aquest senyor es desqualifica a ell mateix quan menysprea la tasca de Pep Gimeno ‘Botifarra’, una feina que fins i tot ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or de la Generalitat al Mèrit Cultural. El problema no és que Albadalejo expresse públicament aquest menyspreu; el pitjor és que aquest missatge forma part de l’ideari polític del PP: el d’estimular l’enfrontament per traure profit polític d’atiar l’odi entre comunitats. Al darrere d’aquesta ignorància no hi ha més que el sentiment ultradretà d’espanyolisme monolític que el PP intenta amagar moltes vegades sota un discurs amable i d’estima a la nostra cultura, però que tan prompte com veu oportunitat d’aprofitar en el seu favor trau a passejar”.

Per a Marina Albiol, “per tal d’intentar arreplegar el recolzament dels sectors més radicals de la dreta, aquest individu ja ha fet un ridícul important. Però no estem disposats a que aquestes conductes queden impunes davant la institució que ha d’encarregar-se de promoure a tots els territoris europeus els valors de la diversitat lingüística i cultural, i arreu d’Europa s’han d’assabentar de l’escassetat moral amb què compta la dreta valenciana”.

Related Articles

Back to top button