EUPV demana a Soler major negociació amb els diferents sectors de la Comunitat Educativa per a decidir les principals línies de la política valenciana

Diversos membres de la direcció d’Esquerra Unida del País Valencià han mantingut hui una reunió amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, amb l’objectiu de tractar els problemes més rellevants que es troben damunt de la taula recentment iniciat el curs escolar 2017-2018 i saber les solucions que des de la pròpia Conselleria es planteja als mateixos. El punt transversal de tota la trobada ha sigut la petició d’un debat en profunditat amb els diferents sectors, així com amb les famílies i l’alumnat per a fer front als principals desafiaments que té plantejada l’educació pública, des de la participació i democràcia. 

En la reunió, la primera d’una sèrie de contactes continus ja previstos per ambdues parts amb la finalitat de mantenir una via de diàleg contínua, la formació d’esquerres ha preguntat a Soler sobre com pensa resoldre la situació creada entorn de la implantació del plurilingüisme. “Li hem traslladat la nostra preocupació per l’estancament patit amb motiu de les diferents garrotades judicials i, en aquest sentit, hem insistit en la necessitat que es planifiquen les plantilles, els recursos i la formació per a poder portar a la pràctica dit decret”, ha afirmat María Ángeles Llorente, responsable d’Àrees d’EUPV.

Un altre punt important del que s’ha parlat ha sigut sobre la forma de revertir les diferents retallades tant quant a augments de plantilles, condicions laborals, administratius en els centres, així com disminuir la burocràcia que creix cada dia en els centres, entre uns altres.

A més, Esquerra Unida ha tret la supressió dels concerts de batxiller, FP i infantil. “Des de la Conselleria se’ns ha assegurat que se segueix treballant per a aconseguir que l’oferta de l’escola pública siga cada vegada major i, per tant, es puguen anar suprimint gradualment els concerts”, ha explicat la responsable d’Àrees, qui ha afegit que EUPV ha insistit a seguir treballant per l’eliminació total dels concerts i destinar aqueixos diners a millorar la qualitat de l’escola pública.

També s’ha tractat la nova Llei d’Educació que està preparant el Consell i que preveu que es debata el pròxim any en Els Corts. La formació d’esquerres li ha sol·licitat que aquest text normatiu arreplegue tota la problemàtica que és necessari regular, que no siga un simple paper mullat i, sobretot, que siga negociat amb la comunitat educativa al complet.

Finalment, s’ha abordat el tema d’infraestructures educatives plantejant la necessitat d’eliminar els barracons existents. Soler s’ha compromès al fet que en breu es va a posar en marxa un pla que contempla la col·laboració amb els serveis tècnics municipals per a agilitar les obres necessàries. “Tots els membres de la direcció d’EUPV que hem assistit a la reunió estem satisfets d’aquesta primera presa de contacte i confiem que la via de diàleg oberta hui es mantinga perquè EUPV puga seguir traslladant al govern autonòmic les seues principals reivindicacions en matèria educativa”, ha conclòs María Ángeles Llorente.

Related Articles

Back to top button