EUPV lamenta que el Consell seguisca perpetuant en el temps l’existència dels barracons escolars

Rodríguez: “Cal recordar que l’actual govern es va comprometre a suprimir definitivament aquestes edificacions”

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha lamentat la decisió del conseller d’Educació, Vicent Marzà, de licitar per prop de 7 milions d’euros el lloguer de més barracons per a centres educatius públics de Castelló i Alacant. Per al màxim dirigent d’EUPV, “ens sembla un vertader problema que després de dos anys en el govern, el Consell encara no haja pogut posar fi a un tema tan greu com són els barracons, espais que desgraciadament s’han convertit en perpetus per a molts estudiants que acabaran la seua etapa en primària sense haver conegut una altra cosa que aquestes edificacions”.

Rodríguez ha explicat que aquest serà un dels principals temes que la formació d’esquerres tractarà en la reunió que ja té concertada amb el secretari d’Educació i Investigació, Miquel Soler, el pròxim mes de setembre. “És necessari recordar que tant el president de la Generalitat, Ximo Puig, com el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ja es van comprometre a la supressió definitiva dels barracons i, per tant, comprovar que després de dos anys de legislatura se segueixen destinant diners de les arques autonòmiques per al lloguer d’aquestes edificacions ens sembla una falta de respecte cap a la comunitat educativa i un vertader despropòsit”, ha dit.

“Quan es van a licitar les obres dels més de 124 nous centres educatius previstos en el mapa d’infraestructures educatives i que, actualment, es veuen obligats a continuar en barracons?”, s’ha preguntat el coordinador d’EUPV, qui ha recordat al Consell que l’educació ha de ser un servei públic, de qualitat, laic, democràtic, coeducativo i inclusiu, construït des de l’equitat”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button