Marina Albiol exigeix a la Generalitat que investigue tota la trama dels bebés robats al País Valencià

La portaveu d’Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol reclama a la Generalitat Valenciana “que aporte tots els mitjans possibles per investigar les trames de bebés robats al País Valencià durant el franquisme i la transició”, arran de la recent sentència d’un jutge de València que ordena al Consell a facilitar les dades de les institucions presumptament implicades en el robatori d’un xiquet l’any 1970. Albiol insisteix en que cal “una investigació completa i no sols d’un cas concret”.

La pròpia Marina Albiol ha traslladat les trames de robatoris de bebés al Parlament Europeu, i el passat mes de maig va participar en una missió d’europarlamentaris a Madrid per investigar els casos i entrevistar-se amb responsables de diferents institucions: “Durant les reunions que vam mantindre amb representants de la Fiscalia General de l’Estat, del Ministeri de Justícia i de l’església catòlica vam poder comprovar que tant les institucions públiques estatals com les eclesiàstiques obstaculitzen les investigacions”. En aquest sentit, Albiol assenyala que “trobem a faltar una implicació real de la Generalitat Valenciana en la investigació d’aquests casos i en la reparació a les seues víctimes; per això creiem que és molt important que un jutge ordene al Consell que faciliten a un demandant totes les dades relatives al seu cas. Però cal que no es queden només ahí: cal que açò servisca per obrir una investigació molt més àmplia”.

La portaveu d’Esquerra Unida insta a la Generalitat, doncs, a anar més enllà: “Per impulsar la veritat, la memòria i la reparació de les víctimes de robatoris les institucions públiques han d’aportar tots els mitjans, i per tant demanem als màxims responsables del Consell que no esperen a que un jutjat els obligue a investigar, sinó que facen el que estiga a la seua mà per aportar les dades i arxius relacionats amb aquestes trames”. Albiol recorda que “les xarxes que des de la postguerra fins mitjans dels anys 90 s’han dedicat a robar i vendre bebés han comés delictes de lesa humanitat, i com a tals són crims que no prescriuen. Qualsevol societat democràtica deuria saldar comptes amb els responsables d’aquestes aberracions i, sobretot, protegir i fer costat a les persones que les han patit”.

 

Nota: teniu a la vostra disposició un arxiu d’àudio amb declaracions de Marina Albiol. El podeu descarregar des del següent enllaç:

https://soundcloud.com/iueuropa/20170724-bebes-robats

Show More

Related Articles

Back to top button