Sixto demana al Govern central que treballe per a atallar el fenomen de les infradenuncies davant atacs xenòfobs

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha criticat la passivitat del Govern central a l’hora d’engegar vertaderes polítiques destinades a frenar l’increment d’actes xenòfobs en la nostra societat. Arran de l’atac a una parella homosexual dissabte passat a Picassent, Sixto ha indicat que, en contra de les dades oferides pel Ministeri de l’Interior, els delictes d’odi per orientació sexual segueixen una tendència a l’alça. “Entitats com a ‘Moviment contra la Intolerància’ o el propi ‘Observatori Valencià’ asseguren que no són xifres reals a causa que solament consten les denúncies presentades davant la Policia Nacional o Guàrdia Civil, però no hi ha constància de les presentades en Fiscalia o en els jutjats, sense oblidar que no totes les agressions són denunciades”, ha explicat el dirigent de la formació d’esquerres. 

De fet, Ricardo Sixto ha recordat que el passat mes de febrer ja va advertir en la Comissió d’Interior al titular d’aquesta cartera, Ignacio Zoido, que “estem davant un desfasament total i absolut” entre les xifres oficials que es manegen i les que proporcionen els observatoris del propi col·lectiu. El diputat, durant la compareixença en seu parlamentària del ministre va apuntar l’alarmant increment del nombre de delictes, no tant dels nombres que maneja sinó sobretot dels registrats en els observatoris de l’activitat delinqüencial d’odi contra el col·lectiu LGTBI que s’han posat en marxa.

“A açò cal afegir, -ha continuat- les conclusions de l’informe Raxen, presentat recentment per ‘Moviment contra la Intolerància’, el qual alerta del creixement en 2016 del ‘discurs d’odi’ i de l’avanç de la xenofòbia i constata una elevada preocupació dels organismes internacionals de defensa dels drets humans per l’auge de moviments extremistes i partits que fan propaganda racista, xenòfoba antisemita i islamofóbica, per a impulsar la destrucció dels valors democràtics”.

Davant aquestes conclusions, el diputat valencià va plantejar una sèrie de preguntes a la Mesa del Congrés respecte a les mesures a prendre per a estimular les denúncies i recolzar a les víctimes de delictes d’odi. “L’única resposta que hem obtingut es refereix a una enumeració dels objectius del Servei d’Assistència i Orientació a Víctimes de Discriminació per Origen Racial o Ètnic i a recordar-nos el contingut de l’article 14 de la Constitució Espanyola”, ha manifestat Sixto, qui ha afegit que, per tant, “açò confirma la nostra sospita i que no és una altra que el Govern central no pretén destinar ni un euro a polítiques que tinguen com a destinació el fomentar la denúncia d’aquestes agressions”.

“Quantes agressions més són necessàries perquè es posen en marxa polítiques actives per a atallar els delictes d’odi?”, s’ha preguntat Sixto, qui ha recordat que no es tracta d’un tema nou sinó que ja portem anys reclamant mesures reals per a frenar aquestes agressions”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button