Rodríguez reclama més inversió en matèria de prevenció d’incendis tant al Govern central com a l’autonòmic

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, amb motiu de l’incendi que està assolant la Sierra Calderona, ha sol·licitat hui que les diferents administracions implicades realitzen una forta inversió en prevenció per a dotar de més mitjans humans i materials les muntanyes valenciana. “No cal remuntar-nos massa anys per a poder comprovar que la situació de les partides econòmiques destinades a aquesta matèria vénen llastrades des de fa ja molt temps tant si ens referim al Govern central com a l’autonòmic i, encara que últimament s’han vist millorades, són totalment insuficients per a les necessitats existents”, ha assegurat Rodríguez. 

En aquest sentit, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha recordat que des d’EUPV “sempre hem defensat la reversió de la privatització de l’ús de les muntanyes públiques valencians i elaboració d’un nou pla forestal que recupere els seus importants valors ecològics i paisatgístics i acabe amb una situació d’abandó que els ha abocat a devastadors incendis i al despoblament rural”.

Per açò, -ha continuat- “cal ser més valents quan es governa i implantar una política eficaç de lluita contra els incendis basada en la prevenció i en la potenciació de les espècies forestals autòctones, en el manteniment dels usos forestals, sense oblidar-nos tampoc de la necessitat de reclamar la professionalització del personal de lluita contra els incendis forestals, remunerant adequadament la seua perillositat i garantint la seua labor durant tot l’any i no únicament durant la època de risc d’incendis forestals, oferint a més una segona activitat al personal de més de 55 anys per la perillositat del servei”.

Related Articles

Back to top button