Sixto: “L’anunci d’un subsidi per als joves és una mesura clarament propagandística del PP”

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha qualificat l’anunci de la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, de crear un subsidi per als joves que ni estudien ni treballen, “com una mesura clarament propagandística”. Sixto ha explicat que s’ha anunciat, fins i tot, abans de poder debatre-la amb els sindicats, que ja tenen plantejada una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que, a més, ha sigut admesa a tràmit per la Cambra Baixa i en la qual s’inclou la creació d’una renda mínima garantida a aquest col·lectiu i a totes les persones que estant en l’atur no tinguen cap altre ingrés.

El dirigent de la formació d’esquerres ha explicat que aquesta ILP té com a objectiu pal·liar els pitjors efectes que es produeixen en moltes persones d’aquest col·lectiu que, “sense tenir treball ni cap tipus d’ocupació, manquen d’ingressos que garantisquen la seua capacitat de supervivència vital”.

D’altra banda, Ricardo Sixto ha apuntat que l’atur juvenil a Espanya, un dels més elevats de la Unió Europea, és un problema estructural que va molt lligat a la reforma laboral, “sobretot a l’última del PP que ha precaritzat encara més l’ocupació en el nostre país”. Així mateix, per al diputat valencià, “estem davant una situació crònica ja que, malgrat tenir una de les millors joventuts a nivell de formació acadèmica de tota la història del nostre país, no obstant açò, és la més explotada i precaritzada”.

Per açò, -ha continuat el representant d’EUPV en el Congrés dels Diputats- “considerem que més enllà de crear un subsidi, el que hauria de fer el govern del PP és derogar l’actual reforma laboral per a evitar que els joves s’hagen de marxar fora d’Espanya per a poder tenir una eixida a nivell professional”.

Show More

Related Articles

Back to top button