Sixto: “El tram de la variant de la A-33 de la Font de la Figuera arriba tard i a mitges”

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha assegurat que l’obertura provisional dilluns que ve d’un tram de la variant de la A-33 de la Font de la Figuera “arriba tard i a mitges”. Per al representant valencià en la Cambra Baixa, “una vegada més el govern del PP mostra poc interès en les infraestructures en territori valencià ja que una connexió que hauria d’estar oberta i posada en marxa tota sencera des de fa anys, es trobe a hores d’ara en aquesta situació”.

Sixto ha recordat que en les esmenes que va plantejar EUPV al Pressupost General de l’Estat “ja reclamàvem dotacions suficients perquè aquestes infraestructures importantíssimes per al territori valencià estiguen fetes i acabades dins del termini i en la forma escaient”. No obstant açò, “el cas de la Font de la Figuera és un exemple en el qual podem constatar que aqueixa no és la prioritat dels populars que, una vegada més, marginen als valencians i valencianes”, ha manifestat.

A més, -ha continuat el diputat d’EUPV- “s’ha fet a esquena del propi municipi de la Font de la Figuera, al que no cal oblidar, ha ocasionat diversos problemes per inundacions que no estan solucionats sinó, tot el contrari, agreujades per les infraestructures construïdes”.

Sobre açò últim, cal destacar que precisament el 5 de juny Ricardo Sixto va presentar en el Congrés dels Diputats una bateria de preguntes respecte a quin tipus d’estudis hidrològics s’han realitzat abans d’iniciar les obres d’aquesta variant, les mesures que va a prendre el Govern davant el risc de riuades a la Font de la Figuera i si s’ha valorat alguna solució integral per a desviar totes les aigües pluvials al riu Canyoles.

Aquest municipi de 2.500 habitants porta temps patint estralls en les infraestructures, camps, camins i accessos de la localitat cada vegada que plou, disparant el risc de riuades ja que aquestes obres han alterat la morfologia del municipi en assentar-se sobre la Foia de Manuel, una forat molt profund en el qual s’acumulen aigües procedents de les muntanyes i de ‘La Encina’. “L’absència d’estudis hidrològics previs i una mala planificació podrien ser els culpables i, per açò, exigim al Govern una solució a aquest problema”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button