EUPV demana en el Congrés un tracte igualitari en les bonificacions del raïm de taula de la comarca del Vinalopó Mitjà

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha sol·licitat al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient una còpia de l’informe que aquest organisme ha remès al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública per a la determinació dels índexs de rendiment net aplicables en el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF sobre els incendis, inundacions o altres circumstàncies excepcionals que van ocórrer al llarg de 2016 en les produccions de raïm de taula de cadascun dels municipis de la comarca del Vinalopó Mitjà, en la província d’Alacant. “Hem comprovat com a municipis de la mateixa comarca se’ls aplica índexs diferents, fet completament il·lògic i sense cap sentit quan els propis alcaldes de la zona el que sol·liciten és un tracte igualitari després de dos anys seguits de pèrdues”, ha dit Sixto.

El representant d’EUPV en la Cambra Baixa ha explicat que el BOE del passat 4 de maig va publicar els índexs de rendiment nets en els quals s’observaven les diferents quantitats aplicables per a l’activitat de raïm de taula i on es pot comprovar que en els termes municipals d’Agost, Asp, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, Montfort i Monòver se’ls aplique el 0,22, mentre que a Novelda, Petrer i la Romana siga del 0,16.

“Ens agradaria saber quin és l’explicació que dóna el Govern perquè s’aplique aquesta distinció ja que no podem oblidar que es tracta una comarca en la qual el sector del raïm de taula és fonamental per a l’economia de la mateixa i, per tant, és necessària que es realitze una actualització dels índexs generals dels mòduls d’IRPF de les produccions fins a ajustar-ho a la realitat del sector”, segons ha comentat Ricardo Sixto.

Per la seua banda, el coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha mostrat la seua solidaritat amb els diferents alcaldes dels municipis afectats, molts d’ells de la formació d’esquerres, que el passat 10 d’abril van signar un escrit dirigit al Govern central en el qual sol·licitaven una bonificació de l’IRPF per al raïm de taula, rebaixes estructurals per a aquest sector del 50 per cent, tal com ha ocorregut en el sector de la creïlla i el boví de llet, així com que modifique el sistema de revisió dels mòduls per a evitar que els càlculs tinguen en compte els exercicis fiscals anteriors i només siga comptabilitzada l’última campanya.

Així mateix, el màxim dirigent de la formació d’esquerres ha sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que remeta als ajuntaments afectats una còpia de l’informe que ha remès al Govern central, “estimacions en les quals, suposem, s’ha basat el Ministeri d’Hisenda per a aprovar les bonificacions publicades el passat mes de maig”.

Related Articles

Back to top button