Esquerra Unida felicita a l’Ajuntament de Silla pel triomf davant els tribunals en la seua lluita per la remunicipalizació del servei de l’aigua

Rodríguez: “La voluntat política dels nostres regidors és transformar la realitat social per a millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans”

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, ha traslladat la seua felicitació a l’Ajuntament de Silla després de l’haver-li donat la raó els tribunals en donar per complida la sentència que anul·lava l’adjudicació del servei de l’aigua, desestimant la pretensió d’Aigües de València de ser automàticament l’adjudicatari del servei. D’aquesta manera, -ha assegurat- “es confirma que el document d’estudi en el qual s’analitzen les diferents formes de gestió directes que ve elaborant el Consistori amb la finalitat d’estudiar la viabilitat de la remunicipalització s’enquadra dins de la legalitat vigent, permetent la possibilitat de procedir a la renúncia de continuar amb el procés de privatització”.

Des de la Regidoria d’Urbanisme, Territori i Infraestructures, Valentín Mateos, regidor de la formació d’esquerres responsable del servei, ha considerat que la resolució judicial “és una victòria en un procés ple d’obstacles per a la remunicipalització del servei i que té per objectiu fer real el dret humà a l’aigua”. Mateos ha afirmat, no obstant açò, que el procés de remunicipalització del servei de l’aigua serà complicat, “tant per part dels interessos d’empreses privades com per part del govern central del Partit Popular”.

“Des de la Regidoria anem a continuar amb el compliment de la sentència, treballant en l’informe de viabilitat de remunicipalització del servei, per a poder oferir un servei públic sense que intervinguen els interessos del mercat, i responent únicament a criteris de sostenibilitat i justícia social”, ha manifestat el regidor de Silla.

Per la seua banda, David Rodríguez ha assenyalat que en Esquerra Unida del País Valencià “sabem que el treball en els municipis és indispensable per a atendre les necessitats de les classes populars”.  “El treball de les nostres regidores i regidors és fonamental perquè no solament estan desenvolupant tasques que milloren les condicions de vida de la majoria social, sinó que aposten de manera decidida pel canvi de model, recuperant sobirania en els municipis”, ha dit.

En concret, el coordinador d’EUPV ha assegurat que un clar exemple és el treball que s’està realitzant en Esquerra Unida de Silla, “on estan treballant dia a dia per a aconseguir remunicipalitzar el servei d’aigua. La nostra voluntat política és transformar la realitat social per a millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans”.

Related Articles

Back to top button