El centre ocupacional de la Diputació s’integra en la xarxa de la Generalitat i garanteix la seua continuïtat

  • El Ple de la Diputació ha aprovat l’aliança amb la Direcció General de Diversitat Funcional per a regular el règim d’accés als llocs de treball del centre, dedicat a l’assistència de persones amb diversitat funcional
  • Rosa Pérez Garijo: “Amb l’acord d’intencions entre ambdues institucions garantirem la cobertura del 100% de les places, perquè no tenia cap sentit que nosaltres no les poguérem cobrir mentre la Conselleria té llista d’espera”

 

16/maig/2017. El Ple de la Diputació de València ha aprovat un Acord d’Intencions amb la Direcció General de Diversitat Funcional, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per a regular el règim d’accés a places públiques del Centre Ocupacional Escola. Aquesta mesura confirma l’aposta del govern de la Diputació per a donar solucions a les necessitats del centre, dedicat a l’assistència de persones amb diversitat funcional.

“Hem arribat a una acord amb la Conselleria per a incloure el Centre Ocupacional Escola a la xarxa pública i posar fi a una situació que a totes llums era anòmala, donat que totes les persones usuàries havien sigut valorades i el 63 per cent tenia assignat el centre de la Diputació en el seu Programa Individual d’Assistència”, ha senyalat la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo.

Pérez Garijo insisteix en el fet que “amb l’acord d’intencions entre ambdues institucions garantirem la cobertura del 100% de les places públiques, perquè no tenia cap sentit que nosaltres no les poguérem cobrir mentre la Conselleria té llista d’espera”.

La diputada va mantindre una reunió el passat 22 de desembre amb el Director General de Diversitat Funcional, Antonio Raya, on va deixar palesa la intenció del nou equip de govern de la Diputació d’integrar el Centre Ocupacional Escola en la Xarxa Pública de serveis del Sistema Valencià per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD).

Més recentment, amb data de 7 de març de 2017, es va emetre una resolució de la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Llopis, per la qual es reconeixia aquesta institució com a centre integrat en la xarxa pública. I tal com declara expressament la resolució aprovada en el plenari, no cal efectuar cap tipus d’adaptació ni modificació en les instal·lacions del centre, ni en el seu Reglament de Règim Intern, programació i serveis que presta, per complir els requisits, la ràtio i els estàndards de qualitat per al reconeixement i l’acreditació d’aquest.

D’altra banda, Pérez Garijo considera que aquesta era una mesura que “s’hauria d’haver pres fa molts anys” i per la qual s’ha treballat des que ella es va fer càrrec de la delegació. En paraules de la diputada, “el fet que el Centre Ocupacional-Escola estiguera aïllat complicava la cobertura d’aquelles places que quedaven vacants”. “De fet”, ha prosseguit, “pensem que aquesta «no decisió» del Partit Popular era deliberada, doncs estaven deixant morir el centre a poc a poc”.

La labor del centre

El CO-Escola, situat al Complex Educatiu Misericòrdia, es troba inscrit en el registre d’Entitats, Centres i Serveis d’Acció Social de la Comunitat Valenciana, tenint l’autorització de Centre ocupacional per a persones amb discapacitat des del 26 d’abril de 1994, i entre els seus objectius fonamentals es troba proporcionar integració sociolaboral i ocupació terapèutica, ajust personal i promoció de l’autonomia personal a persones amb diversitat funcional.

Show More

Related Articles

Back to top button