Sixto: “La Disposició Addicional 27 de la Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat és un atac directe a la reversió dels serveis públics”

EUPV anuncia la presentació d’una esmena als PGE sol·licitant la seua retirada

 

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha posat hui l’accent en la Disposició Addicional 27 del projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat per a enguany 2017 en qualificar-la com “una mesura regressiva que ataca el principi d’autonomia consagrat en l’article 140 de la Constitució Espanyola”. En concret, aquesta Disposició fa referència a la limitació d’incorporació de personal laboral al sector públic i suposa un atac directe als processos de reversió cap a la gestió pública directa per les administracions públiques ben siguen els Ajuntaments o les Comunitats Autònomes en relació als procediments de subrogació dels treballadors.

Per a Sixto, “són nombrosos els ajuntaments del País Valencià, molts d’ells governats per regidors d’EUPV, que estan duent a terme importants processos de remunicipalització de serveis, tal com sempre hem defensat, i, no obstant açò, aquesta disposició l’única que fa és obstaculitzar severament aquests processos de reversió cap a la gestió directa, actualment gestionats per empreses i entitats privades mitjançant contractes”.

Així mateix, el dirigent d’Esquerra Unida ha explicat que la Disposició Addicional 27 del projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat suposa un nou obstacle legal als ja coneguts al no poder incorporar als treballadors que actualment presten els seus serveis amb provada experiència i professionalitat. A més, -ha manifestat- “tampoc podem obviar que contradiu un dels suposats pilars de la llei de sostenibilitat com és l’eficiència en la prestació dels serveis públics”.
Cal destacar que el Consell de Ministres el passat 31 de març de 2017 va aprovar el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat que va ser publicat en el Butlletí Oficial de les Corts Generals el 6 d’abril de 2017. “Des d’EUPV valorem de manera molt negativa aquesta Disposició Addicional 27 i, per açò, hem presentat una esmena per a la seua retirada i el que esperem és que en la tramitació dels Pressupostos la sensibilitat municipalista d’altres forces polítiques obligue als populars a rectificar aquesta proposta”, ha conclòs.

Related Articles

Back to top button