Esquerra Unida denuncia davant la fiscalia les consignes feixistes de la processó de divendres sant a Castelló

Esquerra Unida denuncia davant la fiscalia les consignes feixistes de la processó de divendres sant a Castelló

El coordinador d’Esquerra Unida del País Valencià, David Rodríguez, ha anunciat avui que la seua organització ha presentat una denúncia davant la secció de delictes d’odi i discriminació de la fiscalia de Castelló: “La demanda presentada pels companys del col·lectiu d’Esquerra Unida de Castelló es basa en un vídeo en el qual es pot veure clarament com el responsable de la Confraria de Santa Maria Magdalena dedica l’aixecament del pas als que van donar la seua vida per deu i per Espanya, i per la creu dels caiguts del Parc Ribalta. Estem davant d’una incitació a l’odi claríssim i que, de forma intencionada, es va fer un 14 d’Abril, aniversari de la proclamació de la Segona República, demostrant clarament que la intencionalitat era la d’enaltir la dictadura i incitar a l’odi. Al nostre parer, això és exactament el que es tipifica a l’article 510 del codi penal”.

A més a més, David Rodríguez ha volgut aprofundir en una altra de les raons per la qual la seua formació ha portat aquesta acció d’enaltiment feixista davant la fiscalia: “Aquesta acció té un context polític molt clar. Tan prompte com es planteja començar a fer complir la llei de memòria històrica, qüestió que sempre hem defensat com a prioritària, i es planteja retirar la Creu dels Caiguts del Parc Ribalta, ixen a passejar les soflames feixistes emmascarades dins d’una processió religiosa, en el que podria ser considerat inclús com un delicte contra els sentiments religiosos, tipificat als articles 523 i 524 del codi penal”.

D’altra banda, el coordinador d’EUPV ha denunciat els motius que es troben darrere del fet que encara existisquen enaltiments de la dictadura al nostre país: “Sembla evident que a tota espanya, i en particular al País Valencià, les institucions no només no han fet cap esforç per recuperar la història i els valors de la república sinó que, ben al contrari, l’han criminalitzada des de la mateixa administració. Aquest fet ha sigut més que palés en les denúncies presentades pel Delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, contra els ajuntaments que han penjat banderes republicanes de la seua façana, com són els casos de Sagunt i Silla, ambdós a instància dels i les regidores d’Esquerra Unida”.

Per últim, David Rodríguez ha volgut acabar evitant qualsevol equidistància entre l’enaltiment del feixisme i la dictadura i les condemnes als i les tuiteres pels seus tuits: “És prou fàcil advertir que al nostre país encara perviu una mena de franquisme sociològic que se sent molt tranquil i protegit per les administracions del PP i per sectors de l’església catòlica, que encara no ha condemnat el succeït a la processió del divendres sant a Castelló. El missatge que el govern del PP envia és molt senzill: Si fas acudits amb ETA i les víctimes pots acabar a la presó, però amb l’enaltiment del feixisme no passa res. El problema és que, malgrat que no els agrade, cada cop que insulten a les víctimes del franquisme o facen apologia del feixisme, Esquerra Unida estarà allí per a denunciar-ho. Només queda esperar que la fiscalia actue de forma contundent enfront de la nostra denúncia”.

Show More

Related Articles

Back to top button