Biblioteca Miguel Hernández: Homenatge al poeta en el 75 aniversari de la seua mort

En un parell de mesos estarem obrint al públic la Biblioteca Municipal que des de la democràcia venim reclamant a Silla i que es va iniciar en 2015 quan la Regidoria de Cultura i Memòria Històrica va plantejar la necessitat de unificar les dos actuals amb una nova que a més permetrà ampliar els ridículs horaris que actualment es presten. Una construcció que també hauria de servir, com deia Pablo Neruda,  per a «recordar a Miguel Hernández, que va desaparèixer en la foscor, i recordar-ho a plena llum». Cal destacar que 2017, l’any de la finalització de les obres de la biblioteca, es el 75 aniversari de la seva mort i declarat per la Comissió de Cultura del Congrés dels diputats com “Any de Miguel Hernández”.

Una proposta, anomenar a la Biblioteca Municipal de Silla “Miguel Hernández”, que aquesta regidoria portarà al pròxim ple de març. Famós escriptor i poeta nascut a Oriola, que destaca també per la fondària i autenticitat del compromís polític i social del poeta i dramaturg contra la desigualtat i pels desheretats, que a més va morir víctima de la repressió de la dictadura franquista i silenciat com a tal, motiu pel qual cal recuperar la seva memòria per a fer justícia.

Però també volem aclarir, que aquesta regidoria de Cultura i Memòria Històrica de la qual és responsable EUPV, es ben coneixedora dels mèrits de Xelo Carbonell, qui va ser funcionaria d’aquest ajuntament i una estimada veïna d’aquest municipi, i es per aquest motiu que sempre s’ha tingut present la possibilitat de fer seua la nova biblioteca per la qual cosa es va plantejar a la seua família la possibilitat de poder dedicar-li la sala d’estudi d’aquesta biblioteca amb el seu nom i una placa que la commemore per poder tindre-la sempre present.  Un detall que fins ara cap alcalde d’aquest municipi havia tingut malgrat comptar Silla amb dos biblioteques i una extinta agència de lectura.

Dos propostes que pensem que son totalment complementàries, una pel seu treball dins de la pròpia biblioteca i l’altre per la seva projecció cultural internacional.

Related Articles

Back to top button