Sixto: “Les beques del MAEC vulneren el principi d’igualtat”

PE 26478 BECAS Mº AA.EE

El diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, ha registrat una bateria de preguntes sobre las beques que s’ofereixen des del  Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació (MAEC) per a completar la seua formació en Ambaixades, Consolats i Representacions Permanents d’Espanya l’Exterior.

Aquest tipus de beques per a joves estudiants o nous llicenciats o graduats no són remunerades ni tenen cap tipus d’ajuda per a manutenció o despeses “amb el qual, d’aquesta manera, la pròpia Administració sotmet a aquests becaris a la precarització”, explica Sixto, “o més aviat es tracta de beques dirigides només a aquells estudiants que puguen pagar l’estada a l’estranger o a Madrid “.

Per al diputat d’Esquerra Unida aquestes beques estan dirigides a “la gent rica” de manera que “des del Ministeri d’Exteriors es fomenta la desigualtat, ja que no tots els estudiants tenen accés a aquestes beques formatives. Pots tenir el millor expedient acadèmic i no poder accedir només per no tenir recursos econòmics”. En aquest cas aquest tipus de beques de formació vulneren el principi d’igualtat “ja que nega la possibilitat d’accedir a tots i a totes beneficiant només a aquells que tinguen mitjans econòmics per seguir la seva formació”, afegeix el diputat.

“Des d’Esquerra Unida apostem per un sistema generalitzat de beques-salari que possibilite la plena dedicació a l’estudi i la formació de tots els estudiants, sense dependre de la seva família, especialment per a aquells sectors econòmicament desfavorits. No entenem unes pràctiques no remunerades fora de l’àmbit curricular educatiu”, explica Sixto.

“El que és evident és que el govern del PP només governa per a uns pocs i segueix sense apostar per l’educació pública i de qualitat”, conclou.

Related Articles

Back to top button