La biblioteca de Silla porta els llibres donats a los Alcázares de Múrcia

La biblioteca de Silla va lliurar ahir els exemplars arreplegats amb la iniciativa solidària impulsada conjuntament per l’Associació de Bibliotecaris Valencians i la Regidoria de Cultura i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Silla.

La iniciativa va nàixer en solidaritat amb la biblioteca de Los Alcázares de Múrcia que va perdre quasi tot el seu fons bibliogràfic de 17.000 llibres per les inundacions provocades durant el fort temporal de pluges de desembre de 2016.

El tècnic de la biblioteca, va contactar amb les més de 700 biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana per a demanar un donatiu de 10-15 llibres de diversos gèneres no catalogats o repetits i publicats en el segle XXI (després de l’any 2000).

Des que es va posar en marxa la iniciativa, fa dos mesos, al voltant de mig centenar de biblioteques de tota la Comunitat Valenciana  han mostrat el seu interés en el projecte. Finalment 26 han sigut les biblioteques que han participat i han confeccionat una llista de 1.143 exemplars.

Encara que falten unes desenes de llibres que provenen de diversos municipis per arribar a Silla, ahir es va fer el primer enviament amb més de 700 llibres que van ser portats a la biblioteca de Los Alcázares de Múrcia. Tots són llibres editats al segle XXI  i únics ja que l’equip de la biblioteca de Silla ha estat filtrant les donacions i ha estat garantint que no s’envien llibres repetits. Els pròxims mesos s’enviarà la resta dels llibres que encara no han arribat a Silla. Els llibres repetits, que no s’enviaran a Múrcia, formaran part d’altres projectes solidaris de l’Ajuntament de Silla.

Related Articles

Back to top button