Sixto: “L’aliança PP-PSOE impedeix derogar la llei montoro”

Per al diputat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, “ahir es visualitzà el “gran” pacte PP i PSOE”.  

Aquest pacte entre els dos partits majoritaris que es formalitzà ja amb la “reforma exprés” de l’article 135 de la Constitució Espanyola durant el govern de Zapatero, obrí el camí a diverses normes que limiten la capacitat d’acció de les administracions públiques, sobretot, la dels ajuntaments, la més propera a la ciutadania. Per mig d’aquest acord polític entre PP i PSOE s’introduí una regla fiscal que limitava el dèficit públic i prioritzava el pagament del deute. A partir d’aquesta modificació del principi constitucional es redactà la Llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Aquesta mateixa llei ha provocat que ajuntaments que tenien diners en les seus arques no hagen pogut invertir-ho en polítiques que beneficiaren al municipi. “Això significa que les administracions locals que són les responsables d’una part important de la política social, estan sent les més castigades i curiosament no poden contractar per a prestar serveis, però si per a contractar empreses privades per a que ho gestionen”, explica el diputat d’Esquerra Unida.

En la legislatura passada, el nostre grup parlamentari, la Izquierda Plural, votà en contra però, a més a més, presentà una proposició de llei per derogar la llei, així com el recurs d’inconstitucionalitat que presentaren els nostres ajuntaments, iniciativa recolzada pel PSOE.

“El PSOE en campanya es posa el vestit municipalista i reivindicatiu, i en el Congrés busca l’aliança amb el PP per als temes econòmics, per això voten el mateix. Com explicaran als seus alcaldes aquesta  decisió? Igual que en campanya deien que NO a Rajoy i han estat els que ho han facilitat”, ha conclòs Sixto

Show More

Related Articles

Back to top button