Esquerra Unida mostra el seu recolzament als estibadors davant l’intent de precaritzar el sector en benefici de les multinacionals

Esquerra Unida del País Valencià vol mostrar el seu total recolzament a la lluita dels estibadors dels Ports valencians i espanyols enfront del decret del Govern mitjançant el qual es pretén la liberalització del sector de l’estiba. Des d’EUPV denunciem que la liberalització suposarà de facto l’acomiadament de milers de treballadors i la precarització del sector i el que persegueix és augmentar els guanys de les empreses multinacionals.

El Govern argumenta que la Comissió Europea li ha exigit la modificació del règim laboral de l’estiba, però no és cert, i l’única cosa que pretén és acomiadar a una bona part dels quasi 7.000 estibadors i precaritzar les condicions dels altres i del conjunt del sector. Amb aquest decret el Govern tan sols serveix als interessos de les multinacionals, fent d’Espanya l’epicentre de serveis portuaris low cost europeus, on les xicotetes i mitjanes empreses estibadores estaran condemnades a mort, ja que solament hi haurà espai per a les més grans.

Cal destacar que el principal operador portuari d’Europa, que a més ocupa una posició important en els ports espanyols, està en mans de la financera JP Morgan, per la qual cosa es demostra una vegada més al servei dels qui està el Govern de l’Estat.

Esquerra Unida defensa que l’accés als llocs de treball ha de fer-se en un procés transparent, i que en tot cas qualsevol modificació que poguera produir-se en el sector de l’estiba en aquest sentit ha de fer-se per un acord negociat entre les parts. No obstant açò, aquesta reforma tindrà unes conseqüències desastroses per al sector: més precarització, més inseguretat i més benefici per a les grans multinacionals. 

Volem mostrar, a més, el nostre més absolut rebuig a la campanya de criminalització dels estibadors originada des de la patronal, alguns mitjans de comunicació i el Govern, amb nombroses informacions manipulades destinades a posar en contra dels treballadors a l’opinió pública.

Des d’Esquerra Unida del País Valencià animem al conjunt de la societat valenciana a mostrar el seu recolzament a la lluita dels treballadors de l’estiba i a la vaga convocada per als pròxims 20,22 i 24 de febrer.

Related Articles

Back to top button