Esquerra Unida reclama des de Biar l’adhesió de la Diputació d’Alacant al Fons de Cooperació Autonòmic

La diputada d’EUPV en la Diputació d’Alacant, Raquel Pérez, ha comparegut hui en roda de premsa en l’Ajuntament de Biar, juntament amb el regidor de la formació d’esquerres en aquest Consistori, Ángel Troncoso, per a tornar a posar en evidència les conseqüències que té, sobretot en municipis xicotets, el no voler adherir-se al Fons de Cooperació Autonòmic de la Generalitat. “Biar és un dels 84 municipis dels 141 amb majors necessitats d’aquesta província. Té uns pressupostos totals d’uns 3 milions d’euros, dels quals es tenen ja compromesos des de l’1 de gener més del 90 per cent i, per tant, la injecció de 61.570 euros del Fons de Cooperació al Capítol 2 de despesa corrent seria una bombolla d’oxigen”, ha explicat Pérez.

En concret, Ángel Troncoso ha fet referència a les principals necessitats d’aquesta localitat i que van des de desfibril·ladors per al poliesportiu municipal, equipament de la Casa de Cultura, passant pel manteniment del Parc del Plàtan, el del Convent i el del Santuari, fins a arribar a la reparació camins rurals i connexions agrícoles.

Després de la roda de premsa, tant els dirigents d’EUPV com l’alcalde de Biar, Julio Luis Sanjuan, i el primer tinent d’alcalde, Joan Lluís Escoda, s’han concentrat en la porta de l’Ajuntament amb cartells amb el hastag #BiarÉsImportant i en el qual es podia llegir la quantitat que deixar de rebre aquest municipi (61.570 euros) per no estar inclosa la Diputació d’Alacant al Fondo de Cooperació Autonòmic.

“Des d’aquesta població de 3.600 habitants reivindiquem la necessitat del suport als municipis més xicotets, el pressupost dels quals està més limitat per la denominada com a Llei Montoro i, per açò, anem a seguir reclamant i reivindicant al PP que reflexione i que s’adherisca a aquest Fons ja que els municipis amb menor població urgeixen aquest capital”, ha conclòs la diputada alacantina.

Related Articles

Back to top button