Rodríguez: “El PP ha dilatat conscientment durant 14 mesos la retirada del monument feixista dedicat a Primo de Rivera”

EUPV exigeix la supressió immediata del monòlit en compliment de l’acord plenari de novembre de 2015

El coordinador general d’EUPV, David Rodríguez, ha lamentat hui el retard provocat per les traves que ha posat el PP quant a la retirada del monòlit a José Antonio Primo de Rivera situat en el municipi de Crevillent. Rodríguez ha recordat que la moció plantejada pel grup municipal L’Esquerra va ser presentada i aprovada per unanimitat al novembre de 2015. “Han passat 14 mesos i l’única cosa que han fet els populars és posar pedres en un camí que ja estava completament aplanat i amb excuses sense cap sentit com que l’acord es va aprovar sense els informes jurídics pertinents”, ha afirmat el màxim representant de la formació d’esquerres.

David Rodríguez, encara que ha mostrat la seua satisfacció per la retirada de la moció que havia presentat el PP a la sessió plenària de l’Ajuntament de Crevillent d’ahir amb l’objectiu de modificar un acord inicial, també ha indicat que tan sols ha sigut “una estratègia per a retardar una decisió ja presa”. “L’alcalde César Augusto Asencio l’única cosa que ha fet durant tot aquest temps ha sigut posar excuses per a evitar complir un acord plenari que, cal recordar, va ser pres de manera democràtica pel conjunt de grups municipals que formen part de l’Ajuntament de Crevillent, inclòs el seu propi”, ha afegit.

És a dir, -ha continuat el coordinador d’EUPV, “ha dilatat en el temps el compliment de la Llei de la Memòria Històrica de manera totalment conscient i, per açò, instem a Asencio al fet que no demore més aquest acord i procedisca a la retirada immediata d’un monument feixista que vulnera els drets fonamentals”.

 

Related Articles

Back to top button