EUPV acusa a Puig de falta de sensibilitat en obviar en el seu discurs a RTVV i els seus ex treballadors

Rodríguez demana al president que siga valent amb polítiques que giren radicalment l’orientació del realitzat pels populars en les últimes dècades

El coordinador d’EUPV, David Rodríguez, després del segon discurs de cap d’any del president de la Generalitat, ha afirmat que Ximo Puig “ha de passar a l’ofensiva amb coherència per a aconseguir un canvi real l’any que s’arribarà a l’equador de la legislatura per a acabar amb la desigualtat social que pateixen les classes populars”. No obstant açò, per a la formació d’esquerres no passa desapercebut que enguany el discurs havia d’haver sigut emès ja per RTVV. “Ens ha semblat una falta de respecte que Puig ni tan sols haja parlat del tema i, per açò, critiquem aquesta postura i defensem que cal tenir en compte als ex treballadors i treballar per un ens cent per cent públic, amb gestió i control democràtics, i no iniciar la externalització o privatització amb finalitats empresarials i polítics partidistes”, ha apuntat Rodríguez.

Així mateix, el dirigent d’esquerres, encara que ha valorat de manera positiva la gestió honesta que defensa Puig, “totalment necessària després dels 20 anys de corrupció del PP”, també ha indicat que per a EUPV “no és suficient ja que s’han d’establir les prioritats en funció de les necessitats de la classe treballadora i la majoria social del poble valencià, ser valents amb polítiques que giren radicalment l’orientació del realitzat pels populars”.

Pel que fa al fet que el president de la Generalitat haja realitzat el seu discurs des de la casa del poeta alacantí Miguel Hernández, Rodríguez ha volgut recordar que “va ser un poeta comunista, un intel·lectual que va lluitar contra el feixisme i que va morir en les presons franquistes com un represaliat, sobre qui encara es manté un judici i sentència il·legal, com a milers de republicans als qui se’ls deu la reparació de la nostra memòria democràtica”.

En aquest mateix sentit, el coordinador d’EUPV ha assenyalat que és cert que pròxim any es compleix el 75 aniversari de la defunció del poeta oriolà, però també ha apuntat que va participar en l’II Congrés d’Intel·lectuals en Defensa de la Cultura de 1937, inaugurat a València i del que aquest 2017 es complirà el seu 80 aniversari. “Les seues idees i la seua poesia segueixen vigents davant els reptes actuals del País Valencià i de l’Estat Español i Europa”, ha indicat.

Rodríguez ha aplaudit l’anunci de l’entrada en vigor en 2017 de la llei de Funció Social de l’Habitatge i la llei de Renda Mínima Garantida, no obstant açò, “creiem que també és fonamental que es realitzen avanços en democràcia i participació amb la modificació de la Llei Electoral Valenciana per a trencar la injusta barrera del 5 per cent i rebaixar-la al 3 per cent amb l’objectiu de tenir en els pròxims comicis municipals i autonòmics una càmera més plural i representativa de tots els sectors valencians”.

A més, – ha continuat el dirigent de la formació d’esquerres- “sense una reforma fiscal progressiva, amb treball estable i digne garantit, serà molt difícil eixir de la crisi sistèmica”. Per a David Rodríguez, “les xifres de reducció de l’atur són molt modestes, en un País Valencià marcat per un sector de serveis molt precaritzat o amb els sectors industrials abandonats, amb un gran percentatge d’economia submergida i salaris mínims. Com espera el Consell facilitar l’accés al crèdit de les xicotetes i mitges empreses sense banca pública?”, s’ha preguntat.

En definitiva, “encara falta per concretar moltes de les declaracions formulades en el Pacte de Botànic i absències tan importants com la protecció a la nostra maltractada cultura”, ha conclòs el coordinador d’EUPV.

Related Articles

Back to top button