Esquerra Unida demana una solució urgent a la línia de tren que faria el recorregut de Gandia-Dénia

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha traslladat el suport de la formació d’esquerres a les reivindicacions dels alcaldes de Dénia, Oliva i Gandia que van fer ahir a la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, respecte a que el tren de la costa s’inicie per Gandia i no per Benidorm. “Des d’Esquerra Unida sempre hem defensat la prolongació de la línia de rodalies de Gandia-Dénia i, de fet, hem presentat en diversos ocasions esmenes en els Pressupostos Generals de l’Estat i ho anem a tornar a fer”, ha explicat Sixto.

“Fins i tot alguna vegada, -ha continuat el diputat valencià- hem aconseguit que la partida es dotara pressupostàriament durant l’època del govern de Zapatero, no obstant açò, açò depèn de la voluntat del Govern central i fins ara no hi ha hagut cap que tinga aqueixa intenció de perllongar aquesta línia”.

En aquest mateix sentit, el dirigent de la formació d’esquerres ha volgut deixar clar que es tracta d’un projecte d’inversió llargament demandat pels veïns i veïnes d’aquesta zona per la seua evident necessitat. Així mateix, ha recordat que ja formava part del tercer pla de prolongació de Renfe. Així mateix, ha recordat que es tracta “d’una promesa incomplida per diferents Governs centrals des de fa més de 10 anys i a dia d’avui segueix sense haver-se donat una solució al mateix”.

Quan respecta a la idea del tren de la costa, Ricardo Sixto ha defensat que EUPV no la comparteix com s’ha defensat des d’algunes instàncies i per contra planteja que s’hauria de “modernitzar i posar-la a l’altura del segle en el qual estem la línia de FGV Dénia-Alacant i açò és una inversió que es requeriria fer amb urgència, juntament amb la prolongació de la línia Gandia-Dénia”.

Related Articles

Back to top button