Rosa Pérez Garijo (EU) exigeix responsabilitats en Divalterra

La diputada provincial d’Esquerra Unida en la Diputació de València i denunciant del cas Taula, Rosa Pérez Garijo, ha eixit al pas de la informació publicada avui en un mitjà de comunicació relativa a la contractació i pagament per part de l’empresa pública Divalterra (antiga Imelsa) a l’advocada de José Manuel Orengo, exigint responsabilitats al respecte.

 

La conclusió que Pérez Garijo extreu de la conversa mantinguda amb el President de la Diputació, Jorge Rodríguez, a primera hora de hui, és que “en el govern de la Diputació tots els seues membres caminen en la mateixa direcció”.  

 

La diputada d’EUPV va ser l’única consellera de Divalterra que va anunciar el seu vot en contra 24 hores abans a la licitació de l’assistència jurídica per un preu estimat de 525.000 euros sense IVA, que finalment es va suspendre.

 

Pérez Garijo ha presentat per registre d’entrada tres sol·licituds de documentació adreçades al President de la Diputació, Jorge Rodríguez, i als dos directors gerents de Divalterra, Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, respectivament, demanant còpia íntegra i literal de l’expedient de contractació d’assistència jurídica, incloent l’informe previ d’un catedràtic penal que no es trobava en la documentació que es va lliurar al Consell d’Administració de Divalterra celebrat el dimarts; així com la còpia íntegra i literal dels expedients dels contractes menors adjudicats a la lletrada Emma Ramón entre els mesos de juliol i setembre de 2015 i l’expedient del contracte d’assessorament jurídic i direcció lletrada en les Diligències Prèvies del cas Taula, adjudicat per procediment negociat sense publicitat a la mateixa advocada durant els mesos d’octubre i desembre de 2015.

 

La diputada d’esquerres ha explicat, a més, que el passat 7 de novembre va presentar per registre d’entrada altres dues peticions de documentació adreçades també als directors gerents de Divalterra, Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, on sol·licitava còpia de totes les minutes, amb indicació de quines s’havien abonat, presentades per l’advocat José María Calatayud, contractat per l’anterior corporació per a querellar-se contra l’ex gerent d’Imelsa, Marcos Benavent, per haver-se dut presumptament documentació de la mercantil – diligències que estaven portant-se a terme en el Jutjat d’Instrucció número 6 de València–. Segons Pérez Garijo, a data de hui no ha obtingut resposta.

 

La diputada provincial d’EUPV opina que “estem davant d’un cas particularment greu” i confia en què “la nova Diputació prendrà les mesures adequades per a establir el cordó sanitari que necessita Divalterra”. “Com deia Gramsci”–ha prosseguit– “el vell món es mor. El nou tarda en aparèixer. I en aquest clarobscur sorgeixen els monstres. Però estic segura que el govern que lidera Jorge Rodríguez estarà a l’alçada de les circumstàncies”, ha conclòs.

 

Show More

Related Articles

Back to top button