Esquerra Unida demana a la Comissió Europea un seguiment de les mesures per evitar desnonaments

Al darrer informe del Consell General del Poder Judicial sobre els desnonaments registrats a l’Estat espanyol s’observa un augment de llançaments hipotecaris al País Valencià durant el segon semestre de 2016; en concret, s’ha incrementat en un 8,2% respecte al mateix període de l’any 2015: 2.901 front als 2.681 practicats entre abril i juny de l’any 2015 . El nostre territori, a més, ocupa el tercer lloc de les comunitats autònomes en nombre total de desnonaments durant l’esmentat període, només per sota d’Andalusia i Catalunya.

Davant aquestes circumstàncies, la portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha formalitzat una pregunta a la Comissió Europea per conèixer si s’està realitzant un seguiment de les mesures per a evitar els desnonaments que porta a terme l’Administració: “L’Eurocambra va aprovar fa poc més d’un any una resolució reclamant al Govern central mesures contra l’intolerable nombre de desnonaments a l’Estat, alhora que demanava a la Comissió Europea que vigilara que els Estats membres apliquen la nova normativa europea sobre préstecs hipotecaris per a evitar abusos del sector bancari. Al llarg de l’últim any és cert que en termes generals ha decrescut el nombre de desnonaments, però la dada que aporta l’informe del Consell General del Poder Judicial respecte a l’increment de casos registrat al segon semestre de 2016 al País Valencià hauria de motivar que, com a mínim, es revise si s’estan aplicant mesures eficients per revertir aquesta situació”.

En la seua pregunta, la portaveu d’EU a l’Eurocambra també demanarà per noves mesures contra els desnonaments, atès que les actuals s’han revelat insuficients i ineficaces. Albiol subratlla que, malgrat el descens observat al llarg dels darrers mesos, “el fet que es produïsquen 2.901 desnonaments en tres mesos al País Valencià ens deuria fer autèntica vergonya com a societat. No podem seguir tolerant que l’afany de beneficis dels bancs es traduïsca en que 32 famílies s’han quedat al carrer cada dia entre abril i juny d’aquest mateix any. Després de rescatar amb diners de totes i tots a un sector bancari farcit de lladres sense escrúpols, els governs han de deixar de treballar al servei d’aquest sector bancari i actuar en favor de la gent que continua patint els abusos dels estafadors. L’Europarlament es va pronunciar clarament contra la gestió d’aquests governs, i han de començar a aplicar-se ja polítiques que eradiquen aquestes injustícies flagrants”.

Related Articles

Back to top button