Esquerra Unida rep en el Congrés dels Diputats a Ecologistes en Acció

El diputat d’EUPV en el Congrés dels Diputats i president de la Comissió d’Indústria, Energia i Turisme, Ricardo Sixto, ha mantingut este matí una reunió amb el portaveu antinuclear d’Ecologistes en Acció, Francisco Castejón, sobre diverses qüestions relatives a la seguretat de les diferents centrals nuclears d’Espanya. La trobada ha vingut propiciat davant de la imminent compareixença del president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) la setmana que ve davant de la Comissió que presidix el diputat valencià.

La  reunió, qualificada per Sixto com “molt positiva i profitosa”, s’ha centrat bàsicament en el tancament de les centrals nuclears espanyoles, així com les conseqüències que la seua activitat poden tindre en el medi ambient com, per exemple, la gran quantitat de residus tòxics que es generen.

En este mateix sentit, durant la trobada s’ha parlat de dos problemes concrets, i en els que Ecologistes en Acció han fet gran insistència, com són el Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears de Villar de Canyes, ubicat en la província de Conca, o la Central Nuclear de Santa Maria de Garoña a Burgos, “aquesta última tancada actualment encara que la intenció del Consell de Seguretat Nacional és reobrir-la”, ha explicat el diputat d’EUPV.

Finalment, Ricardo Sixto li ha traslladat que la formació d’esquerres manté la seua oposició a les centrals nuclears i defèn la necessitat d’impulsar un nou patró energètic, la palanca de canvi del qual siga el sector públic, així com avançar en la reducció de la dependència de la generació centralitzada d’energies basades en combustibles fòssils i substituir-ho per un model descentralitzat de generació, preferentment basat en l’aprofitament de l’energia solar i, encara que en menor grau, de sistemes intercomunicats d’energia eòlica.

Related Articles

Back to top button