EL CONSELL POLÍTIC NACIONAL APROVA UNA RESOLUCIÓ SOBRE LA CONFORMACIÓ DEL GOVERN D’ESPANYA

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del País Valencià continua defensant la viabilitat d’un acord entre PSOE i Unidos Podemos i, en tot cas, no impossibilitar un govern d’alternativa al PP.

Davant del recent fracàs de la investidura de Mariano Rajoy como candidat a la Presidència del Govern s’ha posat de manifest l’existència d’una majoria de diputats i diputades que refusen de pla un govern d’eixe candidat del PP. Amb  el nou ple d’investidura s’obri el termini de 2 mesos per formar govern, abans que es tornen a convocar automàticament noves eleccions.

Després de l’aturada derivada de les eleccions basques i gallegues caldrà tornar-ho a intentar, però queden poques alternatives “o el PP ho torna a intentar amb el mateix candidat o amb un altre, o una proposta alternativa que per l’aritmètica parlamentària sembla que sols podria encapçalar-la el candidat del PSOE”.

Davant d’aquesta situació i de no donar-se cap d’aquestes opcions “aniríem a unes altres eleccions, amb la qual cosa el resum general de la XI i la XII legislatures seria que malgrat ser les més plurals de tota l’etapa democràtica també haurien estat les més estèrils per la incapacitat de conformar govern”.

L’opció de conformar un govern d’esquerres “tal i com hem vingut defensant és la millor”, però s’enfronta a l’extrema necessitat d’aconseguir una majoria parlamentària que la sustente. Des d’Esquerra Unida s’insisteix en que la iniciativa està en mans de Pedro Sánchez i és responsabilitat d’ell exercir-la. És necessari aconseguir el millor acord possible per fer realitat bona part del programa electoral”.

Per tot això, el Consell Polític Nacional acorda continuar defensant la viabilitat d’un acord entre PSOE i Unidos Podemos que dóna lloc una investidura i un govern progressista i d’esquerra que tanque la nefasta etapa de Rajoy al front de l’executiu. I que, en qualsevol cas, no impossibilitar una possible investidura alternativa al PP per traure a Mariano Rajoy de Moncloa i impedir així l’automàtica convocatòria  de noves eleccions i el fracàs de la XII legislatura.

 

Related Articles

Back to top button