Sixto: “Europa no pot continuar donant l’esquena al drama dels refugiats”

El candidat d’Esquerra Unida de la coalició A la Valenciana al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, exigeix que els Estats Membres “obriguen les portes per una qüestió de justícia social”.

Ricardo Sixto ha recordat el dia del refugiat la tragèdia que continuen vivint milers de persones “Espanya no pot continuar donant l’esquena, hem d’exigir que es respecten els drets humans i que no es perden més vides intentant travessar les fronteres”. Per això, en el control de fronteres “s’ha d’evitar la violència i s’han de retirar tots aquells dispositius que posen en perill la vida de les persones migrants i refugiades com les concertines que ha anat instal·lant el govern del Partit Popular i el tancament de tots els CIEs, per una qüestió de respecte dels drets humans”, ha explicat Sixto.

Sixto ha lamentat l’actitud del govern de Rajoy davant d’aquesta situació ja que continua sense concretar les actuacions d’acollida necessàries ni la coordinació amb la resta d’institucions. “És necessari que el Govern compleixi amb el compromís d’acollir almenys el cupo de refugiats compromès amb la Unió Europea”, ha explicat.

“Hem de garantir que paren ja les devolucions il·legals de les persones que arriben a les fronteres espanyoles i assegurar el respecte al principi de no devolució a països on la seua vida córrega perill i pogueren patir penes o tractes inhumans o degradants, facilitant-los l’accés al procediment de protecció internacional”, ha explicat el candidat.

Sixto ha recordat que “no hem d’oblidar que milers d’espanyols també s’exiliaren durant la guerra civil i que encara tenim un deute pendent amb tots ells”.

Per concloure, el candidat recorda que durant el dia d’avui  les diferents organitzacions de recolzament als refugiats han organitzat diferents activitats i anima a la ciutadania a que participen.

Related Articles

Back to top button